Alla Cassagne et Vitailles viner nu i sortimentet

Utökat sortiment från Cassagne et Vitailles

Vi är otroligt glada att nu kunna erbjuda samtliga viner från Domaine Cassagne et Vitailles i Languedoc till beställning!

Vi har länge haft två av deras fantastiska viner i vårt sortiment, 2016 Clas Mani och 2018 Combarels, men kan nu glädja alla er som efterfrågat tillgång även till årgångarna 2017 och 2018 samt de helt nya vinerna 2019 Combarels à la Lumière, 2019 Combarels de L’Ombre, 2019 Les Chaumes, 2019 Nimalaya och 2020 Combarels Blanc.

Domaine Cassagne et Vitailles grundades 2015 av barndomsvännerna Matthieu och Nicolas. De växte upp i Montpellier och blev snabbt bästa vänner. När de tagit sin examen flyttade de till Kina för att starta upp ett företag för vinimport av franska viner.

Efter en lång och lyckad tid i Asien flyttade de hem till Languedoc för att fullfölja sin stora dröm – att producera de bästa vinerna från sin hemtrakt. Matthieu och Nicolas hittade en egendom i Terrasses de Larzac i hjärtat av Languedoc och kunde sätta planerna i verket och skapa Domaine Cassagne et Vitailles.

Terrasses de Larzac ligger på en platå och ger druvorna en behaglig friskhet, samtidigt som den varma sydfranska solen kyls ner av de starka vindarna längst kusten.

Matthieu och Nicolas jobbar helt biodynamiskt och tillsätter inget svavel till sina viner – de tycker att det naturliga svavlet räcker, och att vinerna har en fyllighet och koncentration som klarar sig utan.

Senast i mars i år var jag på plats i Languedoc och besökte vingården och fick ta del av deras arbete och passion för att skapa viner. En riktigt härlig upplevelse!