Altavins Tempus Magnum

2018 Altavins Tempus Crianza Magnum

Vi har nu fått in den nya årgången av Altavins Tempus Crianza som Magnum. Perfekt för kommande middagar i höst- och vintermörkret! Den levereras i den maffiga lådan på bilden, så den passar även väldigt bra som present!

Tempus Crianza görs av 50% Garnatxa, 30% Syrah och 20% Samsó. Efter den manuella skörden får vinet alkoholjäsa på ståltankar, för att sedan lagras i 12 månader på gamla franska ekfat.

Altavins grundades 2001 av Joan Arrufi Peig med filosofin att låta jordmånen tala genom de gamla vinstockarna och i vineriet bara låta påverka vinet med gamla ekfat. Det torra klimatet gör att vingårdarna inte påverkas av mögelsjukdomar samt att den hårda vinden i september gör att växtsäsongen får ett behagligt avslut innan den manuella skörden. Den mineralrika jordmånen med kalkhaltiga stenart ger vinerna en naturlig friskhet och mineralitet.

Se hela vårt sortiment av fantastiska viner från Altavins här: Altavins