Burzi Dolcetto en unik nyhet i sortimentet

Unikt tillfälle

2020 Burzi Dolcetto är Burzis första buteljerade vin gjord på druvan Dolcetto och det finns endast 600 flaskor producerade. Vi är väldigt stolta och glada över att ha fått hela 120 av dessa flaskor levererade till oss så att vi nu kan erbjuda detta unika vin på den svenska marknaden!

Burzi drivs av syskonen Caterina och Alberto, som när de fick ärva mark i La Morra i Piemonte av sina morföräldrar beslöt att tillsammans börja producera sitt eget vin. På sina egna vingårdar gör de vin på de klassiska druvorna Nebbiolo och Barbera, men när de fick chansen att köpa Dolcetto-druvor från en av de främsta vingårdarna i La Serra, ville de prova något nytt. La Serra är en av de främsta vingårdarna i La Morra och är känt för sina fruktdrivna Barolo-viner, så en liten vingård planterad med Dolcetto är verkligen unikt.

Burzi önskar få ett långt kontrakt på vingården, men tyvärr är det inte klart om det blir så eller inte, så det är osäkert om de kommer kunna producera vinet nästa år igen eller om det nu buteljerade 2020 Burzi Dolcetto blir en unik engångshändelse.

Vinet är ståltankjäst och mycket fruktigt och lätt. Färgen är lätt röd och när man öppnar korken är den lätt spritsig i början, men det försvinner snabbt i glaset. Det dricks med glädje lätt kylt som en fylligare rosé till lättare sallader.

Se hela vårt sortiment av Burzis fantastiska viner här.

Caterina Burzi från vinmakarmiddagen på Leijontornet den 2 september 2021.