Fint beröm från Jeb Dunnuck för Chateau Fontenil

2018 Chateau Fontenil med på Top 100 Wines of 2021

Den mycket välrenommerade vinkritikern Jeb Dunnuck tar varje år fram en topp-100 lista över de tusentals viner som provats under året på JebDunnuck.com. Glädjande nog har 2018 Chateau Fontenil kommit med på denna fina lista i år med mycket fina vitsord. Jeb Dunnnuck har bl.a. kallat vinet ”a hidden gem in the vintage” och att det är ”flawlessly balanced, medium-bodied, with background oak as well as chalky minerality, and already hard to resist even though it has another 10-15 years of prime drinking ahead of it”. Ett vin som man blir glad av att ha i sin vinkällare helt enkelt!

Stort grattis säger vi till Dany och Michel Rolland och känner oss glada och stolta att få vara importör av dessa fantastiska viner för den svenska marknaden!

Hela topplistan hittar du här: Jeb Dunnuck Top 100 Wines of 2021

Dany och Michel Rolland är sedan decennier världens mest kända ”Flying Winemakers” som tillsammans med de absolut bästa producenterna i världen, gör de främsta vinerna sedan lång tid tillbaka. Château Fontenil är familjens egendom där de bor och producerar små volymer av sitt eget vin från mer än 60 år gamla vingårdar i Fronsac. Vingården har blivit deras hjärtebarn där de tillsammans med sina medarbetare får leva ut sin kreativitet och sitt fulla register från vingårdsarbete till vinmakning. Fronsac är inte ett av de allra noblaste områdena i Bordeaux, men med dessa personer bakom och de fantastiska gamla vingårdarna producerar familjen Rolland magiska viner.

Se hela vårt sortiment här: Château Fontenil.