Kommande events

Kommande events i höst

I höst ser vi fram emot vinmakarmiddagar med Frerejean Frères och Thörle! Exakt datum är inte satt än, men båda middagarna kommer äga rum i Stockholm. Inbjudningar till respektive event kommer att skickas ut separat inom kort!

Frerejean Frères drivs av de tre bröderna Guillaume, Richard och Rodolphe Frerejean-Taittingers, som tidigare var en av de fem familjer som ägde Taittinger.

Under 2005 valde majoriteten av familjerna att sälja Taittinger till hotellkedjan Starwoods, och familjen Frerejean-Taittinger valde att skapa sitt egna champagnehus. Samma år köpte de upp en mindre odlare i Avize för att skapa Frerejean Frères.

Familjen Frerejean var tidigt en av Frankrikes främsta kanonbyggare och en av de utvalda leverantörerna till Napoleon, och många av vinerna produceras än idag i Napoleons anda. Av den anledningen återfinns kanonerna i familjens emblem, och namnen på utvalda viner har kopplingar till Napoleon med familjens godkännande.

Deras vingårdar ligger i Cramant, Avize, Le Mesnil, Oger och Grauves alla i Côte de Blanc. Med gamla vingårdar i Côte de Blanc och lång lagring på jästfällningen som filosofi släpptes deras första vin 2012. Den långa tiden på jästfällningen i kombination med låg dosage resulterar i en rik champagne med fokus på gastronomi.

Se vårt sortiment av champagner från Frerejean Frères här.

Thörle härstammar som vinmakare sedan 1600-talet från den lilla byn Saulheim i Rheinhessen och drivs av bröderna Johannes och Christoph Thörle med stor respekt för familjens historia.

Brödernas filosofi är att producera rena viner där växtplatsen får ge sin karaktär till vinet. Traditionell vinmakning med kort maceration och jäsning på ståltank, och där lagringen sker på ståltank samt gamla ekfat för att inte påverka vinets karaktär.

Se hela vårt sortiment av Thörles fantastiska viner här.