Mirabeau ny producent

Rosévinerna 2020 Mirabeau Classic Rosé och 2020 Mirabeau Etoile Rosé nu i sortimentet

Vi är väldigt glada att kunna presentera en ny vinproducent i vårt sortiment: Rosévinmakaren Maison Mirabeau och dess två viner 2020 Mirabeau Classic Rosé och 2020 Mirabeau Etoile Rosé!

Mirabeau grundades av familjen Cronk som 2009 sålde allt de ägde och flyttade från London till Provence för att uppfylla sin dröm att producera sitt eget rosévin. De köpte 14 hektar vinmark ett stenkast från La Garde Freinet i Côte de Provence, där de idag producerar flera fantastiskt eleganta och friska roséviner med klassisk vinifikation. Med den korta macerationen blir vinerna vackert ljus-rosa.

2020 Mirabeau Classic är en elegant rosé gjord på 65% Grenache, 25% Syrah och 10% Cinsault. Druvorna skördas under natten för att bibehålla friskheten och efter en försiktig pressning av druvorna får skalen macerera ett par timmar för att dra ut den rosa färgen. Efter alkoholjäsningen får vinet vila på ståltankar för bibehålla fruktigheten. Vinet passar utmärkt till lättare grillade rätter med skaldjur som bläckfisk eller tonfisk.

2020 Mirabeau Etoile är gjord på 90% Grenache och 10% Syrah, som även de skördas nattetid för att bibehålla friskheten. Vinet har en väldigt kort maceration, vilket gör att man knappt kan se den lätta rosa färgen. Vinet ståltanks-jäses och vilar sedan på ståltankar för att bibehålla friskhet och fräschör. Detta vin är smakrikt med en väldigt fin elegant eftersmak som gör det magiskt till grillad fisk med lätta tillbehör.

Se hela Mirabeaus sortiment här: Maison Mirabeau