Ny Magnum från Altavins i sortimentet

Ny Magnum i sortimentet!

Vi har nu fått in den nya årgången av Altavins Ilercavonia som Magnum. Perfekt för kommande middagar och fester i sommar!

Ilercavonia görs på druvan Garnatxa Blanca, som är det lokala namnet för Grenache Blanc. Efter den manuella skörden får vinet alkoholjäsa på ståltankar, för att sedan lagras i 6 månader på cementfat.

Vinet har en medelfyllig gul färg och doftar av gula äpplen och lätt vaxiga honungstoner. Smaken är torr, med lätt grapefruktbeska och smak av gula frukter. Vinet är torrt och har hög syra, som gör att det passar utmärkt till smakrika spanska tapas.

Namnet Ilercavonia kommer från ursprungsfolket Ilercavones som levde och namngav platsen som vi idag kallar Terra Alta, där Altavins har sina vinodlingar. Det torra klimatet gör att vingårdarna inte påverkas av mögelsjukdomar samt att den hårda vinden i september gör att växtsäsongen får ett behagligt avslut innan den manuella skörden. Den mineralrika jordmånen med kalkhaltiga stenart ger vinerna en naturlig friskhet och mineralitet.

Se hela Altavins sortiment här: Viner från Altavins