Ny vinlåda med röda viner från USA

Ny amerikansk rödvinslåda i sortimentet

I vår nya amerikanska rödvinslåda har vi valt ut viner från några av alla våra fantastiska vinmakare i Kalifornien till rabatterat pris.

För 3 199 kronor får du sex flaskor vin, med två flaskor vardera av 2019 Darioush Signature Merlot, två flaskor 2016 Flying Goat Pinot Noir Rio Vista Vineyard 2A Clone och två flaskor 2016 Soil & Soul Pinot Noir Russian River.

2019 Darioush Signature Merlot görs på druvor från Darioush vingårdar i södra Napa Valley samt från bergsvingårdar uppe på Mount Veeder, där mikroklimatet ger druvorna utmärkta förutsättningar för att mogna långsamt och bli koncentrerade och aromatiska. Efter alkoholjäsningen lagras vinet i 20 månader på franska ekfat. Vinet har en fruktigare och rundare stil, med inslag av plommon, körsbär och torkade tranbär och en hint av svart te, kanel och vanilj. 2019 är en fantastisk årgång som ger detta vin en fin balans och ett långt liv framför sig.

Flying Goat Cellars gör Pinot Noir-viner i en lätt kalifornisk stil, men med mycket influenser från klassisk fransk vinmakning, där vinet får lagras 18 månader på 228 liter stora ekfat. 2016 Pinot Noir Rio Vista Vineyard från Santa Rita Hills är gjort på Pinot Noir-klonen 2A, som ger vinet en mycket fin rödbärig doft och en klassisk struktur och som, tack vara det svala klimatet och den längre växtsäsongen i Santa Rita Hills, ger ett vin med större djup och frukt.

Soil & Soul är grundat av de två svenska goda vännerna, Kalifornien-älskarna och riktiga vinlegenderna Kurt-Inge Eklund och Michel Jamais. Druvorna till 2016 Soil & Soul Pinot Noir Russian River kommer från en hemlig producent och vingård i Russian River, Sonoma. Vinet lagras 18 månader på franska ekfat. Det har en djupröd färg och en ungdomlig doft med örter och färska röda bär. De röda bären kommer även tillbaka i smaken, som är friskt elegant.

Klicka här för att beställa vinlådan: Amerikanska rödvinslådan