Presenttips till fars dag

Fars dags-vinlåda

På söndag är det fars dag, så det är hög tid att fundera på present om du inte redan har ordnat det! För att hjälpa till har Johan Lagergren därför satt samman den perfekta vinlådan till far! Eller vad sägs om en riktigt maffig amerikansk Cabernet Sauvignon, en spanjor med eldigt temperament och en no nonsense fransk Syrah odlad på vingårdar med stora mängder schist?

För endast 499 kronor kan du beställa fars dags-lådan med en flaska vardera av 2018 Peirano Cabernet Sauvignon, 2018 Altavins Tempus Crianza och 2016 Benoît Roseau Petit Patagon.

Klicka här för att beställa lådan!

Druvorna till Peirano Cabernet Sauvignon kommer från 50 år gamla stockar som skördas manuellt. Peirano har en lång historia som startade 1879 när vinodlaren Giacomo Peirano emigrerade från Genoa i Italien och planterade sina medhavda sticklingar i Lodi, Kalifornien. Filosofin är att producera eleganta viner från uteslutande egna vingårdar där de kan kontrollera kvaliteten på bästa sätt.

Altavins Tempus Crianza görs på en blandning av Garnatxa, Syrah och Samsó från Terra Alta i Katalonien. Det är producerat i enlighet med vinmakaren Joan Arrufi Peig’s filosofi att låta jordmånen tala genom de gamla vinstockarna och i vineriet bara låta påverka vinet med gamla ekfat. Den mineralrika jordmånen med kalkhaltiga stenart ger vinerna en naturlig friskhet och mineralitet.

Benoît Roseau Petit Patagon är gjort på 100 % Syrah från vingårdar i Peyraud, som är beläget i norra Ardèche. Jordmånen har stora mängder schist i sig, vilket Benoît tycker ger väldigt fina resultat för odling av framför allt Syrah, och som passar väl in i hans filosofi att göra rena viner med tydlig koppling till växtplatsen. Alla Benoît Roseau’s vingårdar är biodynamiskt eller ekologiskt odlade, och vineriet har Benoît själv byggt för hand i ett gammalt fårstall.

Vid beställning idag går det att få leverans innan söndag! Klicka här för att beställa lådan!