Rosé rosé rosé

Rosé all day!

Rosésäsongen är i full gång och vi är så glada att kunna berätta om flera fantastiska nytillskott i vårt sortiment samt den mycket efterlängtade nyheten att Othello Rosé nu kommit som både magnum och dubbelmagnum! Så passa på att fylla på förrådet inför sommaren med några nya och gamla favoriter! Se alla våra roséviner här, eller läs mer om dem nedan.

Domaine Grande Bastide Othello Rosé

Den mycket efterfrågade Domaine Grande Bastide Othello Rosé har nu kommit både i vanlig magnum och som dubbelmagnum (3 liters-flaska). Vi har även fått in den nya årgången 2021 i vanlig 750 ml-flaska.

Othello Rosé görs på en druvblandning bestående av 35% Grenache, 35% Merlot och 30% Syrah. Efter skörden får druvorna macerera en kortare tid, vilket ger vinet dess fina lätt rosa färg samt den klassiska lätta grapefrukt-beskan till vinet, som tillsammans med de fruktiga persiko-tonerna gör detta vin härligt piggt och friskt att dricka i sommarvärmen.

Beställ här: Domaine Grande Bastide Othello

Thörle Rosé

Vi är väldigt glada att nu kunna utöka vårt sortiment av viner från vinmakaren Thörle även med ett rosévin!

Thörle Rosé görs på en druvblandning bestående av 50% Spätburgunder (som är det tyska namnet på Pinot Noir-druvan), 30% Cabernet Sauvignon och 20% Merlot som får macerera ca 6 timmar för att ge vinet en lätt rosa färg och ett uns av kropp.

Efter alkoholjäsningen lagras vinet i ca 6 månader på ståltank för att bibehålla sin friskhet.

Beställ här: Thörle Rosé

Domaine Fontchêne Rosé Leon

Domaine Fontchêne är en ny biodynamisk producent i vårt sortiment, som bland annat gör rosévinet Rosé Leon.

Detta rosévin görs på Grenache-druvor som skördas manuellt för att sedan jäsa naturligt i ståltank. Vinet lagras därefter 6 månader på ståltank och ca 10% på gamla franska ekfat. Vinet har en lätt rosa färg med en fruktig doft som går mot färska röda bär och persika. Smaken är elegant fruktig med fin syra som avrundas med en komplex kropp.

Beställ här: Domaine Fontchêne Rosé Leon

Altavins Almondi Petit Rosé

En av våra storsäljare är Altavins mycket prisvärda rosévin, som görs på den spanska druvan Garnatxa (Garnacha Tinta).

Almondi Petit Rosé är ett lite fylligare rosévin med en rik mörkbärig frukt och toner av jordgubbar, persika och beska från grapefrukt, som passar fint till klassiska spanska tilltugg som Pimentos de Padron, Manchego-ost, gambas i olja och spansk tortilla.

Beställ här: Altavins Almondi Petit Rosé

Rosébubbel

Utöver vårt sortiment av roséviner har vi även mousserande varianter, med såväl rosécava som roséchampagne. Maset Cava Brut Rosé kom in i sortimentet så sent som i april i år, men denna torra och fruktiga cava har redan blivit mångas favorit.

Frerejean Frères Rosé Premier Cru är en fantastisk roséchampagne som görs på 60% Chardonnay och 40% Pinot Noir (varav 15% är rött vin). Vinet har en lätt rödrosa färg och små, fina bubblor, och tack vare den stora andelen Chardonnay en hög syra och en avrundad bärighet med friskt avslut.

Vi har även alldeles precis fått in ett amerikanskt mousserande rosévin i sortimentet, då 2017 Goat Bubbles Rosé från Flying Goat Cellars idag har anlänt från Kalifornien. Detta magiska rosébubbel gjort på Pinot Noir från vingården Solomon Hills Vineyard i Santa Maria Valley har en doft av gula äpplen och nektariner, och med en elegant, bärig smak med hög syra.

Beställ här: Mousserande vin