Sortimentsnytt från Cassagne et Vitailles

Nya viner från Cassagne et Vitailles

De nya årgångarna från Cassagne et Vitailles fantastiska viner från vingården i hjärtat av Languedoc finns nu i sortimentet!

Vi har fått in årgång 2017 Clas Mani, 2020 Les Chausmes, Nimalaya, Combarels de L’Ombre och Combarels A La Lumière samt 2021 Combarels Blanc. Nimalaya, Combarels de L’Ombre och Combarels A La Lumière har vi även fått in som magnum och dubbelmagnum.

Domaine Cassagne et Vitailles grundades 2015 av barndomsvännerna Matthieu Rollin och Nicolas Steffusatti. Även om egendomen inte är större än 7 hektar är den mångfacetterad med skiftande jordmån och klimat på ett sätt som avspeglar hela den skiftande regionen mellan Languedoc och Roussillon, där hav möter berg, bördigt kustlandskap möter karga vidder, och där jordmånen skiftar från allt från ren sand till lera och kalksten, och till karg, stenig grusjord på de högst belägna vingårdarna.

Matthieus och Nicolas filosofi är att hitta balans i alla delar av vingårdsarbetet och att låta varje del av vingården och de olika jordmånerna tala för sig själva. De försöker att i minsta möjliga mån påverka jordens naturliga cykler och arbetar helt biodynamiskt.

Klicka här för att beställa: Viner från Cassagne et Vitailles