Sortimentsnytt från Maset

Nya cavor i sortimentet

Lagom till vårens alla stundande högtider som Valborg och studentfiranden har vi fått in två nya fantastiska cavor från vinmakaren Maset i vårt sortiment!

Maset har producerat vin i Penedès i Katalonien ända sedan 1770-talet. Alla vingårdar är helt ekologiskt kultiverade och all cava framställs enligt den traditionella champagne-metoden och med stor respekt för den lokala traditionen.

I tillägg till den mycket uppskattade Cava Brut Tradition som vi haft tidigare i sortimentet har vi nu även fått in en rosécava, Cava Brut Rosé, samt premiumcavan Cava Brut Reserva.

Cava Brut Rosé görs på en druvblandning bestående av Grenache och den inhemska spanska druvan Trepat. Dessa blå druvor ger den lätt ljusrosa färgen, och även den runda kroppen, till denna rosécava. Efter att vinet genomgått den traditionella metoden för att framställa mousserande viner i Champagne och cava (Methode Traditionelle) lagras det 12 månader på jästfällningen. Denna torra och fruktiga cava passar utmärkt till lättare sallader och framförallt skaldjur.

Cava Brut Reserva görs på en druvblandning bestående av de inhemska spanska druvorna Macabeo, Xarel-lo och Parellada. Även denna cava genomgår Methode Traditionelle och lagras därefter hela 24 månader på jästfällningen. Den långa lagringen på jästfällnigen ger cavan en komplex fruktighet och lång friskhet, som gör att den passar både till fiskrätter och lättare kycklingrätter, samt till matiga sallader i sommarsolen.

Se hela vårt sortiment från Maset här: Viner från Maset