Sortimentsnytt från Soil & Soul

Nya viner från Soil & Soul

Den mycket efterlängtade nya årgången av Soil & Souls Russian River Valley Chardonnay är nu här! Dessutom har vi fått in Soil & Souls allra första Russian River Valley Pinot Noir i sortimentet!

Soil & Soul grundades av de två svenska goda vännerna, Kalifornien-älskarna och riktiga vinlegenderna Kurt-Inge Eklund och Michel Jamais. Efter många års vänskap och gemensamt vinintresse bestämde de sig för att göra vin tillsammans på druvor som de köper in från sina favorit-producenter i Kalifornien.

2020 Russian River Chardonnay kommer från en hemlig producent och vingård i Russian River, Sonoma. Vinifieringen är klassisk, där druvorna kylstabiliseras efter den manuella skörden för att bibehålla sin friskhet, för att sedan alkoholjäsas på ståltank. Lagringen sker på franska ekfat i ca 12 månader där även den malolaktiska jäsningen sker. 50% av ekfaten är nya. Vinet har en ljusgul färg. Doften är elegant med fina ekfatstoner. Smaken är balanserad och fruktig, med extremt fina ekfatstoner. Vinet är i europeisk stil med en hint av Sonoma-värme.

Även 2016 Russian River Pinot Noir kommer från en hemlig producent och vingård i Russian River, Sonoma. Efter skörden får druvorna krossa sig själva av sin egen tyngd i ett öppet stort ekfat, där även alkoholjäsningen tar vid. Vinet får sedan lagras 18 månader på franska ekfat, varav 50% är nya ekfat. Vinet har en djupröd färg. Doften är ungdomlig, med örter och färska röda bär. De röda bären kommer även tillbaka i smaken, som är frisk elegant med extremt elegant strävhet.

För vardera vin produceras endast 250 flaskor, vilka samtliga säljs i Sverige. Klicka här för att beställa: Viner från Soil & Soul