Sortimentsnytt från Thörle

Nya viner från Thörle

På vinmakarmiddagarna med Christoph Thörle härom veckan fick deltagarna möjlighet att prova några av Thörles viner på tyska druvor som kanske inte är så kända för den svenska marknaden, nämligen en silvaner och en weissburgunder. Dessa viner gjorde stor succé och blev starkt efterfrågade, så nu är vi otroligt glada att kunna berätta att vi har fått in 2020 Thörle Silvaner Probstey GG och 2021 Thörle Weissburgunder i vårt ordinarie sortiment, tillsammans med ytterligare en premiumriesling, 2020 Thörle Riesling Schlossberg GG.

2020 Silvaner Probstey GG är ett vin som görs på silvanerdruvor som alla kommer från Thörles anrika vingård i Probstey. Vinet har en ljus gröngul färg och en doft med lätt rökiga inslag och en fin tydlig ekfatskaraktär. Smaken är rund och balanserad med en fin hög syra.

Weissburgunder är det tyska namnet på Pinot Blanc. 2021 Thörle Weissburgunder har en lätt gulgrön färg. Doften är syrlig och frisk, med toner av citron och gröna äpplen. Smaken är väldigt torr, frisk och fruktig med inslag av äpplen och citron.

2020 Thörle Riesling Schlossberg GG har en mörk, gyllengul färg och en rik doft av gula mogna äpplen och citrus, samt en nötig ton. Smaken är fyllig och rik, med viss syrlighet och smak av gula äpplen och nötter. Det finns även vissa sötare honungstoner i smaken. Vinet har en fantastiskt hög syra.

Se hela vårt sortiment av fantastiska viner från Thörle här: Viner från Thörle