Sortimentsnytt från Ugo Lequio

Nya viner från Ugo Lequio

Ugo Lequio är en riktig Barbaresco-pionjär som genom sitt fokus på kvalitet istället för kvantitet haft stor betydelse för Piemontes vinkultur och det fina rykte som regionen har idag. Han var en av de första som på 1970- och 80-talet började producera kvalitetsviner i Piemonte med en fin balans mellan tradition och nytänkande. Ugo Lequio har inga anställda utan gör allt arbete själv, från vingården till det färdiga vinet. Han vill att vinmakningen ska få ta den tid som krävs innan vinet släpps till försäljning och lagrar därför sina viner betydligt längre än vad som krävs.

Vi är väldigt stolta över att nu i vårt sortiment kunna erbjuda det magiska vinet 2017 Ugo Lequio Barbera D’Alba Gallina Superiore som görs på Barbera-druvor från den historiska vingården Gallina i Neive, där många av vinstockarna planterades redan 1953. Vingårdens läge och jordmån ger vinet en väldigt tydlig identitet, med elegans och finess. Barbera Gallina Superiore är ett stort vin som blivit välförtjänt omtalat i vinvärlden!

Vi har också fått in den nya årgången, 2020, av det mycket uppskattade vinet Ugo Lequio Langhe Nebbiolo. Detta är ett klassiskt Nebbiolo-vin i stilen med doft av rosor, körsbär och kryddiga toner med lakrits. Bra balans med syra och tanniner som gör att vinet känns både elegant och lätt och livfullt.

Sist, men inte minst, har vi också fått in en spännande nyhet i det vita vinet 2021 Ugo Lequio Langhe Arneis. Detta vin görs på den lokala gröna druvan Arneis, som odlas i granndistriktet Roero. Efter alkoholjäsningen, som sker i rostfria-tankar, får vinet lagras tillsammans med jästfällningen som ger vinet en extra krämighet och struktur. Vinet har en fin fruktighet och en balanserad syra.

Se hela vårt sortiment här: Viner från Ugo Lequio