Sortimentsnytt från Veyder-Malberg

Nytt från Veyder-Malberg

Vi har fått in mer årgångar av viner från vår fantastiska österrikiska vinmakare Veyder-Malberg i sortimentet!

Utöver fler flaskor av befintliga 2018 Grüner Veltliner Hochrain har vi nu även fått in de nya årgångarna 2020 Grüner Veltliner Liebedich och 2019 Riesling Bruck.

Druvorna till Bruck kommer ifrån Viessling, som är en av de svalaste och högst belägna vingårdarna i Wachau. Vinet får sin naturligt syrliga och mineralrika struktur från den svala vingården. Allt arbete i Bruck sker manuellt då inga traktorer når vingården.

Druvorna till Liebedich kommer från den lägre belägna vingården Kreutles, samt delar från vingårdarna Bruck, Schön, Buschenberg, Hochrain och Loibenberg.

Efter den manuella skörden jäses vinerna och lagras på ståltankar för att bära fram den friska syran och fruktigheten.

Peter Veyder-Malberg reste tidigt ut i världen för att uppleva olika former av vinifikation. Han fastnade länge i Kalifornien och efter det var det Toscana, Tyskland, Schweiz och Nya Zeeland innan han 2008 var tillbaka i Österrike för att starta sin egna karriär.

Peters filosofi är att låta den fysiologiska mognaden tillsammans med PH-värdet styra skörde-datumet för att få så strama och eleganta viner som möjligt. Peter skördar gärna tidigare än senare på säsongen. Vingårdarna ligger på terrasser som gör arbetet i vingården väldigt ansträngande, men med den fattiga jordmånen ger det druvorna mer kraft och koncentration.

Se hela vårt sortiment av viner från Veyder-Malberg här.