Specialerbjudande Benoit Roseau-låda

Vinlåda med tre olika viner från Benoît Roseau

Ta chansen att prova tre olika viner från Benoît Roseau till specialerbjudande!

För endast 999 kronor får du chansen att prova två flaskor vardera av Benoît Roseau Petit Patagon, Syrah de Rosette och Saint-Péray Blanc.

Benoît Roseau är uppväxt i norra Rhônedalen och har arbetat med vinframställning i hela sitt liv. Omkring 2010 började Benoît både köpa och hyra vinmark i olika område i norra delen av dalen, och började producera sina egna viner, vilket alltid varit hans stora dröm.

2016 Benoît Roseau Petit Patagon har fått sitt namn just för att Benoît nu uppnått sitt stora mål här i livet (”patagon” betyder sitt livs mål). Vinet görs på 100% Syrah och har en mörk, blåröd färg. Det har en medelkraftig, köttig och pepprig doft. Det doftar även av örter såsom lagerblad och timjan. Smaken är medelfyllig och medelsträv, med hög syra och en ton av koncentrerad syrlig blå frukt. Det passar utmärkt till viltkött med syrliga tillbehör såsom t.ex. dovhjort med lingon.

2017 Benoît Roseau Syrah de Rosette görs på Syrah-druvor från vingården i Bogy i Ardèche. Eftersom raderna av vinrankor är så tätt planterade jobbar Benoît med hjälp av häst på den här vingården. Vinet har en blåröd färg och en lite pepprig och örtig doft med toner av blåbärskompott. Smaken är torr och stram, med hög syra och smak av syrliga blåbär. Det är vin som passar utmärkt att avnjuta vid en lunch i solen, gärna till t.ex. en biffsallad.

2018 Benoît Roseau Saint-Péray Blanc görs på Marsanne-druvor från vingårdar som är över 100 år gamla, med vinrankor som växer på en granitbas täckt med loess och kalksten. Efter den manuella skörden pressas druvorna direkt för att bevara fräschören. Alkoholjäsningen och den malolaktiska jäsningen sker i gamla Barriqeuer. Därefter får vinet ligga på gamla 500 liters fat i 10 månader. Vinet har en ljus, gul färg och en doft som är mineralig med en lätt saltig ton och hint av persika. Det har en hög syra tack vare de gamla vinstockarna, och en medelfyllig smak som, precis som doften, är väldigt mineralig och havssaltig. Det passar därför utmärkt att dricka till ostron.

Beställ vinlådan här: Specialerbjudande Benoît Roseau-låda