Specialerbjudande Cassagne et Vitailles-låda

Tre olika varianter av Combarels

Hur stor skillnad gör proportionerna mellan mängden Grenache-druvor respektive Syrah-druvor för ett vins smak och doft?

Nu kan du prova själv på ett enkelt sätt! Domaine Cassagne et Vitailles vinmakare Matthieu och Nicolas har nämligen tagit fram tre olika viner med utgångspunkt från sin Combarels där de laborerat med just proportionerna mellan Syrah och Grenache för att visa på de olika stilar som dessa druvor kan ge vinet utifrån balansen dem emellan. Dessa tre viner har vi nu samlat i en vinlåda till specialerbjudande!

För endast 1 099 kronor får du chansen att prova två flaskor vardera av 2018 Combarels, 2019 Combarels de L’Ombre och 2019 Combarels A La Lumiere.

Combarels är instegsvinet, där årgång 2018 innehåller 50% Carignan, 30% Syrah och 20% Grenache.

År 2019 valde Matthieu och Nicolas att göra två olika viner med olika proportioner mellan druvorna, där Combarels L’Ombre är gjort på 50% Grenache, 30% Carignan och 20% Syrah, medan Combarels A La Lumiere är gjort på 50% Syrah, 30% Grenache och 20% Carignan.

Combarels L’Ombre med sin druvblandning med mycket Grenache är ett lättare elegantare vin i en femininare stil, medan Combarels A La Lumiere med sin större andel Syrah blir ett fylligare vin med en köttig och maskulinare stil.

För alla vinerna sker alkoholjäsningen i ståltank, för att sedan lagras ca 1 år på cementfat. Matthieus och Nicolas filosofi är att druvorna har så mycket kraft i sig från de gamla vinstockarna och från det varma klimatet att de inte behöver ekfatslagras för att få ännu mer kraft. På så vis behåller vinerna sin elegans och friskhet som dessa kraftiga viner behöver.

Ta chansen att prova skillnaderna på de tre olika druvblandningarna själv! Beställ vinlådan här: Specialerbjudande Cassagne et Vitailles-låda

 

Domaine Cassagne et Vitailles grundades 2015 av barndomsvännerna Matthieu och Nicolas från Montpellier. Efter att tillsammans ha byggt upp ett framgångsrikt företag i Kina för vinimport av franska viner, flyttade de hem till Terrasses de Larzac i hjärtat av Languedoc för att fullfölja sin stora dröm – att producera de bästa vinerna från sin hemtrakt.

Läs mer om vinmakaren här: Cassagne et Vitailles