Specialerbjudande Château Fontenil-låda

Erbjudande Château Fontenil-låda

Château Fontenil är de välkända Dany och Michel Rollands egna egendom som de har ägt sedan 1986 och verkligen något av en gömd skatt. Här både bor de och producerar små volymer av sitt eget vin från mer än 60 år gamla vingårdar i Fronsac. Vingården har blivit deras hjärtebarn där de tillsammans med sina medarbetare får leva ut sin kreativitet och sitt fulla register från vingårdsarbete till vinmakning.

Nu vill vi ge er möjligheten att prova tre olika årgångar av deras vin från Château Fontenil och har satt samman en vinlåda till specialerbjudande.

För 1 959 kronor får du chansen att prova två flaskor vardera av 2007, 2010 respektive 2012 Château Fontenil!

Vinerna görs på 90% Merlot och 10% Cabernet Sauvignon. Efter den manuella skörden får vinet jäsa på ståltankar. Den malolaktiska jäsningen sker på ekfat. Sedan sker lagringen på franska barriqueer, varav 40% är av ny ek, i 15-18 månader.

Årgång 2007 var en lite svalare och regnigare årgång som gav lättare och elegantare viner. Vinet är idag helt magiskt och visar en mycket fin Bordeaux-stil med eleganta tanniner.

Årgång 2010 är en av de bästa årgångarna på 2000-talet, med långsam växtsäsong och en sommar som gav druvorna fin koncentration och finess. Vinet är klassiskt koncentrerat idag och har minst 10-15 år till i källaren om man gillar mer mognad i vinet.

Årgång 2012 är en fin Merlot-årgång med en lite sval och regnig start på våren, men där det fina soliga vädret under sommaren gav en fin mognad i druvorna med fina elegant tanniner och ett långt klassiskt avslut. Vinet är väldigt gott idag och kommer ha många fina år i vinkällaren.

Beställ vinlådan här: Specialerbjudande Château Fontenil-låda