Specialerbjudande Côtes du Rhône-låda

Côtes du Rhône-låda med viner från Domaine Saint-Etienne

Domaine Saint-Etienne ägs av den välkände Michel Chapoutier, men drivs som ett helt separat företag mer i skymundan. Vi vill gärna lyfta fram denna lite mer okända pärla, och har därför satt samman en vinlåda till specialerbjudande.

För endast 849 kronor får du chansen att prova tre av vinerna från Domaine Saint-Etienne, med två flaskor vardera av 2018 Les Albizzias, 2018 Cigala och 2019 La Garrigue. 

Vineriet som är helt biodynamiskt certifierat, är beläget i regionen Gard i södra Rhônedalen, mellan Avignon och Nîmes. Det varma och torra medelhavsklimatet kyls ner av mistralvinden under eftermiddagarna, medan stenarna i jordmånen behåller värmen från dagen och ger vinrankan värme lång in på kvällen.

Alla tre viner tillverkas på samma sätt, där de avstjälkade druvorna får alkoholjäsa i ståltank, för att sedan lagras i cementfat i ca 10 månader. Eftersom solen ger tillräcklig med koncentration till vinet har man valt lagring i cementfat för att bibehålla en frisk struktur och få en elegantare och fruktigare stil på de redan tidigt fylliga druvorna.

2018 Les Albizzias har den klassiska södra Rhône-blandningen på Syrah, Grenache, Mourvèdre och Carignan. Vinet får en fin balanserad frukt och ett stramt avslut, där tonerna går mot sydfranska örter och torkat kött.

2018 Cigala görs på Syrah och Grenache, där den dominerande Syrah-druvan ger ett fylligt vin med mycket köttighet, fin tannin-struktur och ett svartpepprigt avslut.

2019 La Garrigue görs på Grenache och Syrah, där den dominerande Grenachen ger ett fint elegant vin med frisk syra och lätta nypontoner, som avslutas med finstämda tanniner. Druvorna till detta vin kommer från egendomens äldsta vingårdar som är runt 60 år gamla.

Ta chansen att prova dessa viner och deras olika druvblandningarna mot varandra! Med specialerbjudandet får du dessa sex flaskor för endast 849 kronor. Beställ här: Specialerbjudande Côtes du Rhône-låda