Specialerbjudande Le Defi de Fontenil-låda

Exklusivt erbjudande Le Defi de Fontenil

Efter succén med Château Fontenil-lådan med olika årgångar vill vi även ge er möjlighet att på motsvarande sätt prova tre årgångar av Dany och Michel Rolland’s exklusivare vin Le Defi.

Le Defi de Fontenil skapades efter ett experiment år 2000, då Dany och Michel Rolland valde att försöka täcka över en liten del av vingården för att inte få ner regn i jorden inför skörden. Arbetssättet benämns ”Defi” av IANO, och det var även det som vinet som skapades på detta sätt fick heta.

Vinet är ett så kallat bordsvin utan årgång, men kommer från de bästa delarna i vingårdarna, och tillsammans med arbetet i vingårdarna och källaren med den absolut senaste tekniken skapas på detta sätt det bästa vinet från egendomen. Efter den manuella skörden får vinet jäsa på ståltankar. Den malolaktiska jäsningen sker på ekfat. Sedan sker lagringen på franska barriqueer, varav 40% är av ny ek, i 15-18 månader.

För 2 499 kronor får du nu chansen att prova en flaska vardera av årgång 2005, 2009 respektive 2010.

Årgång 2005 är en helt fantastisk årgång från tidig vår fram till skörden, vinerna är fylliga med fin frukt mognad och med mogna tanniner som gör denna årgång till långlivad.

Årgång 2009 är även den en fin årgång, lite mer sol som ger viner en extra fruktig koncentration, strävheten är lite mjukare.

Årgång 2010 är en av de bästa årgångarna på 2000-talet, med långsam växtsäsong och en sommar som gav druvorna fin koncentration och finess. Vinet är klassiskt koncentrerat idag och har minst 10-15 år till i källaren om man gillar mer mognad i vinet.

Beställ vinlådan här: Specialerbjudande Le Defi de Fontenil-låda