Specialerbjudande Peirano-låda

Låda med viner från Kalifornien

Ta chansen att få lite Kalifornien-känsla i vintermörkret med vår låda med viner från vinmakaren Peirano till specialerbjudande!

Lådan innehåller två flaskor vardera av Peiranos tre viner Old Vine Zinfandel, Chardonnay och Cabernet Sauvignon för endast 999 kronor!

Peirano har en lång historia som startade redan 1879 när Giacomo Peirano emigrerade från Genoa i Italien till San Francisco. Giacomo, som var vinodlare i Italien, hade tagit med sig sticklingar av italiensk Zinfandel, som han planterade på den mark han köpte i Lodi.

De druvor som används för att göra 2018 Peirano Old Vine Zinfandel härstammar från dessa sticklingar. Med de koncentrerade druvorna från de gamla vinstockarna och efter lagringen på delvis nya franska ekfat fås ett torrt vin med fin rund fruktighet som är fantastiskt gott till t.ex. pulled pork eller grillat kött.

2018 Peirano Chardonnay görs på druvor som skördas i två separata omgångar för att få en perfekt blandning mellan ett fruktig stramt syrligt vin och ett rundare vin med sötare toner. Vinet är gyllengult och har en tydlig ekfatskaraktär och doft av solmogen frukt, och en smak som är väl balanserad mellan ekfat och syra, och ger ett fylligt vin med ett friskt avslut.

2018 Peirano Cabernet Sauvignon görs på druvor som kommer från 50 år gamla stockar och skördas manuellt. Vinet delas upp i tre olika jäsningsmetoder: ståltank, roterande jäsning och kylstabilisering innan jäsning. Efter jäsningen transporteras vinet till franska och amerikanska ekfat, varav 15% är av ny ek. Smaken är lätt, frisk och bärig, och vinet passar därför utmärkt till lite lättare kötträtter.

Beställ vinlådan här: Specialerbjudande Peirano-låda