Specialerbjudande Piemonte-låda

Astrids-lådan

Restaurang Astrids i Bromma ägnar hela helgen den 12-13 november åt ett av våra favoritdistrikt, Piemonte. Vi var såklart på plats redan första kvällen och fick njuta av en underbar meny med hjortcarpaccio med tryffel, Osso Buco och Affogato och fantastiska Barolo- och Barbersco-viner från bland annat Burzi och Ugo Lequio.

 

I samband med detta har vi tagit fram en särskild vinlåda med några av vinerna från middagen till rabatterat pris.

För 1 669 kronor får du chansen att prova två flaskor vardera av 2020 Burzi Barbera D’Alba Plaustra, 2019 Ugo Lequio Langhe Nebbiolo respektive 2016 Burzi Barolo.

2020 Burzi Barbera D’Alba får efter den manuella skörden från vingården Plaustra precis vid deras vineri i La Morra maccerera tillsammans med musten i sex dagar på ståltank, därefter sker alkoholjäsningen. Den malolaktiska jäsningen sker även den på ståltank. Vinet pumpas över tillsammans med jästfällningen för att ge viner en strukturerad stil.

2019 Ugo Lequio Langhe Nebbiolo får efter alkoholjäsningen, som sker i rostfria-tankar där även maccerationen sker i ca 20 dagar, lagras 20 månader på Tonneaux ekfat som innehåller 900 liter och som har en avlång form. Denna form avspeglar sig på Ugo Lequios etikett på flaskorna.

Druvorna till 2016 Burzi Barolo skördas manuellt från vingårdarna Rive, Roncaglia och Rocchettevino i La Morra. Alkoholjäsningen sker på ståltank tillsammans med 15 dagar macceration av druvorna. Malolaktisk jäsning och lagring sker i 18 månader på österrikiska Stockinger 30 hl fat. Faten är inte rostade och ger en neutral ekton.

Beställ vinlådan här: Specialerbjudande Astrids-lådan