Tequila Clase Azul

clase-azul-family

Den högklassiga tequilan Clase Azul produceras i Santa Maria Canchesta i Jalisco Mexico. Produktionen är hantverksmässig hela vägen från ursprunget till de vackra handgjorda keramik-flaskorna.

Mazahuas, som befolkningen heter, har ett långt förflutet i handarbete av keramik och målning, vilket vi tydligt ser kopplingen till och respekten för folket, i de vackra flaskorna.

Från Los Altos, höglandet i Jalisco, produceras Tequilana Weber Blue agave som efter 7-11 år skördas och bakas långsamt under ca 72 timmar i gamla tegelugnar. Jäsningen sker med naturlig jäst och destilleringen sker två gånger i pot still panna. Lagringer sker i ståltank för Plata, Bourbonfat för Reposado och Añejo samt sherryfat för den unika Ultra.

Den unika flaska produceras för hand av Mazahuas-befolkningen, där varje flaska blir helt unik. Efter att flaskan gjutits och drejats, handmålas den i olika omgångar. Varje flaska tar runt 11 dagar att tillverka.