Vin och Vi Podden med Caterina Burzi

Nytt avsnitt av Vin och Vi med Caterina Burzi

Den fantastiska podden Vin och Vi drivs av vinentusiasterna Jonas Spångberg och Tobias Bexter och bjuder på en härlig blandning av vin, mat och skratt. Jonas och Tobias vision är att försöka guida sina lyssnare till bättre vinupplevelser utan att spendera en förmögenhet.

I det senaste avsnittet (nr 74) intervjuar de både Johan Lagergren och Caterina Burzi. Johan berättar varför han startade Fine Wine Service, vad han menar med personlig och högklassig service och hur det kom sig att vinmakaren Burzi blev den första i Fine Wine Services portfölj.

 

Därefter får vi lära känna Caterina Burzi, La Morra och Burzis viner mer. Hon berättar bl.a. om hur hon och brodern Alberto som väldigt unga fick ärva 7,5 hektar i La Morra i Piemonte av sina morföräldrar och hur de beslöt att tillsammans börja producera sitt eget vin istället för att sälja druvorna från vingårdarna till andra producenter som familjen tidigare gjort. År 2012 släpptes deras första årgång av 2 500 flaskor vin. Idag producerar syskonen runt 20 000 flaskor vin årligen, uteslutande från sina egna vingårdar i La Morra. Deras filosofi är att producera traditionella viner från trakten med moderna inslag. Deras passion för vin och viljan att förvalta morföräldrars arv genomsyrar allt de gör.

Klicka här för att komma till den härliga vinpodden och avsnittet med Johan och Caterina: 74. Intervju med Caterina Burzi