Brick & Mortar

Kalifornien, USA

Brick & Mortar grundades 2011 och drivs av Matt Iaconis och hans fru Alexis i Healdsburg i Sonoma. Trots sin unga ålder har de båda lång erfarenhet från vinvärlden och har både sommelier- och vinmakarutbildningar och arbete på Michelinstjärne-restauranger på sin meritlista. (En ’fun fact’ är dock att Matt ursprungligen utbildade sig till rymdingenjör innan han ändrade bana och istället tog en vinmakarexamen 2008.)

Brick & Mortars vision är att göra premium-viner på druvorna Pinot Noir och Chardonnay från vingårdar med höga lägen på sluttningar i Napa, Sonoma och Mendocino. Med dessa svala vingårdar blir vinerna eleganta och med fin struktur och balans mellan fruktighet, syra och ekfat.

Deras höga ambitioner var något som många uppmärksammade och uppskattade, och de blev snabbt leverantörer till Michelin-restauranger såsom The French Laundry och Meadowood.

Matt och Alexis har också ett uttalat fokus på att bekämpa miljöpåverkan och klimatförändring. Alla deras vingårdar odlas organiskt och biodynamiskt, med målet att få fram den bästa frukten med minsta möjliga påverkan på miljön. Men därutöver försöker de via märket Delta Wines for Change driva på en större förändring för hela vinbranschen för att hitta mer klimatmässigt hållbara lösningar och donerar även av sina årliga försäljningsintäkter från märket till flera miljöorganisationer och projekt för att minska påverkan på klimatet, såsom t.ex. Surfrider Foundation och Cool Effect.

Vinerna under labeln Delta är något enklare, där de använder druvor som inte klarar selekteringen till Brick & Mortar, men även dessa viner är friska och fruktiga med fin struktur från den kaliforniska solen.

Såväl vinerna från Brick & Mortar som vinerna från Delta finns även i tillgängliga i mer miljövänliga burkar istället för flaskor.

Klicka här för att se hela vårt sortiment av viner från Brick & Mortar.