Maison Mirabeau

Provence, Frankrike

Mirabeau grundades 2009 av den engelska familjen Cronk. Jeany och Stephen Cronk gjorde det många bara vågar drömma om och sålde allt de ägde och tog med sig de tre barnen från London till Provence för ett helt nytt liv. De bosatte sig i den lilla byn Cotignac i hjärtat av Provence, med drygt två tusen invånare, för att uppfylla sin dröm att producera sitt eget rosévin. Där köpte de 14 hektar vinmark ett stenkast från La Garde Freinet i Côte de Provence, med målet att skapa tidernas bästa premiumrosé.

Idag samarbetar de även med odlare med gårdar vid Montagne Sainte-Victoire, vilket gör att de har tillgång till över 2 000 hektar av de främsta vingårdarna i Provence. På dessa vingårdar växer druvorna på 300-400 meters höjd, i en jordmån som är rik på kalksten.

Vineriet leds numera av Pablo Laborde som är både utbildad kemiingenjör och oenolog i Argentina, och idag producerar Mirabeau en mängd prisbelönta roséviner. Deras fantastiskt eleganta och friska roséviner med klassisk vinifikation säljs idag i över 50 länder.