Burzi Barolo veckans vin i SvD

Burzi Barolo veckans vin i Svenska Dagbladet

2021 Barolo från vår vinmakare Burzi i La Morra har blivit utsett till ett av veckans viner i Svenska Dagbladets helgbilaga, med detta fina omdöme av den kända vinskribenten Pär Strömberg:

”Ljuv årgång från syskonen Burzi i La Morra. Gamla stockar, utsökta lägen, charmerande djupt körsbärsfruktig med rosor. Driv, energi och löjligt gott!”

Vi kan bara hålla med! Burzi Barolo är ett klassiskt elegant Barolo-vin med toner av mörka bär, rosor och tobak, och med en bra balans mellan tanniner och syra och ett torrt avslut med svartfruktig örtig finish.

Vinet görs på Nebbiolo-druvor från vingårdarna Rive, Roncaglia och Rocchettevino i Barolo. Efter den manuella skörden sker alkoholjäsning på ståltank tillsammans med 25-30 dagars maceration av druvorna. Malolaktisk jäsning och lagring sker i 18 månader på österrikiska Stockinger 60 hl fat. Faten är inte rostade och ger en neutral ekton som inte tar över druvornas karaktär. De sista månaderna innan buteljering tillbringas i betongtankar för att ge den eleganta balansen som kännetecknar Burzis viner.

Löjligt gott, helt enkelt! Precis som Pär Strömberg uttrycker det.

Om du vill beställa vinet eller några andra av våra viner från Burzi kan du göra det här: Viner från Burzi