Våra vinmakare och producenter

Europa

Frankrike

Benoît Roseau

Rhône, Frankrike

Benoît Roseau är uppväxt i norra Rhônedalen och har arbetat med vinframställning i hela sitt liv. Alla Benoîts vingårdar är biodynamiskt eller ekologiskt odlade. Läs mer

Cassagne et Vitailles

Languedoc-Roussillon, Frankrike

Cassagne et Vitailles grundades 2015 av barndomsvännerna Matthieu och Nicolas. De arbetar helt biodynamiskt och tillsätter inget svavel till sina viner. Läs mer

Château Fontenil

Bordeaux, Frankrike

Château Fontenil är Dany och Michel Rollands egna egendom där de bor och producerar små volymer av sitt eget vin från gamla vingårdar i Fronsac. Läs mer

Comte Henry

Loire, Frankrike

När Henry och Corinne d’Assay pensionerade sig från att driva Château de Tracy startade de en négoiciant-verksamhet där de köper druvor från de allra bästa producenterna i Loire. Läs mer

Domaine Burgaud

Rhône, Frankrike

Efter att ha arbetat sida vid sida med pappa Bernard för nu Pierre Burgaud familjevineriet vidare som tredje generationen vinmakare. Läs mer

Domaine Grande Bastide

Provence, Frankrike

Med en ny generation som driver Domaine Grande Bastide och då stora delar av vingårdarna är nyplanterade har hela produktionen fått en ny frisk fläkt. Läs mer

Domaine Guy Bocard

Bourgogne, Frankrike

Domaine Guy Bocard är ett litet familjeägt vineri som drivs av Guy själv. Vineriet ligger mitt i Meursault med närhet till vingårdarna som familjen äger själva. Läs mer

Domaine Haut Montlong

Bergerac, Frankrike

Det lilla familjeägda vineriet i Bergerac har en lång tradition av att producera söta viner från Monbazillac. Läs mer

Domaine René Cacheux

Bourgogne, Frankrike

Domaine René Cacheux drivs idag av Gérald Cacheux som är fjärde generationen vinmakare i familjen. Läs mer

Domaine Saint-Etienne

Rhône, Frankrike

Domaine Saint-Etienne ägs av Michel Chapoutier, men drivs som ett separat företag. Vineriet är helt biodynamiskt certifierat. Läs mer

Frerejean Frères

Champagne, Frankrike

Frerejean Frères drivs av tre bröder i familjen Frerejean-Taittingers, som tidigare var en av de fem familjer som ägde Taittinger och en av de utvalda leverantörerna till Napoleon. Läs mer

Maison Mirabeau

Provence, Frankrike

Mirabeau grundades av familjen Cronk som 2009 sålde allt de ägde och flyttade från London till Provence för att uppfylla sin dröm att producera sitt eget rosévin. Läs mer

Italien

Burzi

Piemonte, Italien

När syskonen Caterina och Alberto Burzi som väldigt unga fick ärva mark av sina morföräldrar beslöt de att tillsammans börja producera sitt eget vin. Läs mer

Cerbaiona

Toscana, Italien

Cerbaiona grundades av den pensionerade flygkaptenen Diego Molinari 1977 och blev snabbt en av kultproducenterna i Montalcino pga den unika jordmånen. Läs mer

Tenuta Sette Cielis vingårdar i Bolgheri, Toscana.

Tenuta Sette Cieli

Toscana, Italien

Tenuta Sette Cieli har producerat rena, strama och traditionella Bolgheriviner sedan 2001 med respekt för växtplatsen och den traditionella vinmakningen. Läs mer

Ugo Lequio

Piemonte, Italien

Ugo Lequio var en av de första som på 1970- och 80-talet började producera kvalitetsviner i Barbaresco och börja bygga upp det rykte regionen har idag. Läs mer

Spanien

Altavins

Katalonien, Spanien

Altavins grundades 2001 av Joan Arrufi Peig med filosofin att producera ärliga viner från Terra Alta med traditionell medelhavsstil tillsammans med moderna inslag. Läs mer

Maset

Katalonien, Spanien

Maset har producerat vin i Katalonien ända sedan 1770-talet. Vingårdarna är helt ekologiskt kultiverade och all cava framställs med stor respekt för traditionen. Läs mer

Tyskland och Österrike

Thörle

Rheinhessen, Tyskland

Thörle härstammar som vinmakare sedan 1600-talet från den lilla byn Saulheim i Rheinhessen och drivs av bröderna Johannes och Christoph Thörle med stor respekt för familjens historia. Läs mer

Veyder-Malberg

Wachau, Österrike

Peter Veyder-Malberg reste tidigt ut i världen för att uppleva olika former av vinifikation innan han startade sitt eget vineri. Peters mål att skapa så strama och eleganta viner som möjligt. Läs mer

Nordamerika

USA

Cayuse / Horsepower

Oregon, USA

Christophe Baron, som växte upp på familjens egendom i Champagne, reste efter sin vinmakar-utbildning runt i världen och fastnade snabbt för USA och Oregon. Läs mer

Holus Bolus / The Joy Fantastic

Kalifornien, USA

Holus Bolus drivs av Peter Hunken och hans fru Amy Christine. De arbetar med noggrant utvalda vingårdsägare som de köper druvor av för att skapa viner under olika namn. Läs mer

Kelley Fox

Oregon, USA

Kelley Fox grundades 2007 av Kelley själv och hennes far, efter att ha arbetat länge med vinmakning på olika vinerier runtom i Oregeon. Kelley producerar traditionella viner med en europeisk elegans och struktur. Läs mer

Peirano

Kalifornien, USA

Peirano har en lång historia som startade 1879 när Giacomo Peirano emigrerade från Genoa i Italien till San Francisco. Idag drivs Peirano av Lance Randolphe, som är fjärde generationen. Läs mer

Roam

Kalifornien, USA

Grundaren Mario Sculatti är uppvuxen mitt i Napa Valley och uppfyllde 2012 sin livslånga dröm när han började göra sina egna klassiska kraftfulla, men balanserade, Napa-viner. Läs mer

Rose & Arrow

Oregon, USA

Rose & Arrow är ett exceptionellt projekt med målet att göra extremt eleganta, Burgundiska Pinot Noir-viner mellan Louis Michel Liger-Belair, den tyvärr bortgångne Mark Tarlov, samt den världskända terroir-konsulten Pedro Parra och den lokala vinmakaren Felipe Ramirez. Läs mer

Soil & Soul

Kalifornien, USA

Soil & Soul grundades av de två goda vännerna, Kalifornien-älskarna och riktiga vinlegenderna Kurt-Inge Eklund och Michel Jamais som köper druvor från olika favorit-producenter för att producera en mycket begränsad upplaga av varje vin. Läs mer

Syd- och Mellanamerika

Argentina

Bodega Rolland

Mendoza, Argentina

När Michel Rolland på slutet av 1980-talet reste runt i Argentina föll han för den unika växtplatsen i Mendoza, som påminde om Bordeaux, och köpte en stor vingård vid foten av Anderna. Läs mer

Mexiko

Tequila Clase Azul

Jalisco, Mexiko

Den högklassiga tequilan Clase Azul produceras i Santa Maria Canchesta i Jalisco, Mexiko. Produktionen är hantverksmässig hela vägen från ursprunget till de vackra handgjorda keramik-flaskorna. Läs mer