Våra vinmakare

Lär känna alla våra familjeägda vinhantverkare runt om i världen! Gemensamt för dem alla är att de har samma höga kvalitetskrav och passion för vin som vi.

Europa

Frankrike

Benoît Roseau

Rhône, Frankrike

Benoît Roseau är uppväxt i norra Rhônedalen och har arbetat med vinframställning i hela sitt liv. Alla Benoîts vingårdar är biodynamiskt eller ekologiskt odlade. Läs mer

Cassagne et Vitailles

Languedoc-Roussillon, Frankrike

Cassagne et Vitailles grundades 2015 av barndomsvännerna Matthieu och Nicolas. De arbetar helt biodynamiskt och tillsätter inget svavel till sina viner. Läs mer

Château Fontenil

Bordeaux, Frankrike

Château Fontenil är Dany och Michel Rollands egna egendom där de bor och producerar små volymer av sitt eget vin från gamla vingårdar i Fronsac. Läs mer

Comte Henry

Loire, Frankrike

Comte Henry d’Assay är en mycket känd Sauvignon Blanc-vinmakare, som köper druvor från de allra bästa producenterna i Loire för sina mineraldrivna krämiga viner. Läs mer

Domaine Burgaud

Rhône, Frankrike

Efter att ha arbetat sida vid sida med pappa Bernard för nu Pierre Burgaud familjevineriet vidare som tredje generationen vinmakare. Läs mer

Domaine des Chaumes

Bourgogne, Frankrike

Domaine des Chaumes drivs av Céline och Romain Poullet, som är tredje generationen vinmakare på egendomen i Maligny i östra Chablis. Läs mer

Domaine Fontchêne

Rhône, Frankrike

René Milan är uppvuxen i en vinmakarfamilj i det lilla vinområdet Saint-Rémy-de-Provence. Domaine Fontchêne är hans livsverk, som han driver helt biodynamiskt. Läs mer

Domaine de Givry

Bourgogne, Frankrike

Domaine François de Givry består av en gammal monopolvingård, Les Riames. Endast 2500 flaskor produceras årligen. Läs mer

Domaine Grande Bastide

Provence, Frankrike

Med en ny generation som driver Domaine Grande Bastide och då stora delar av vingårdarna är nyplanterade har hela produktionen fått en ny frisk fläkt. Läs mer

Domaine Guy Bocard

Bourgogne, Frankrike

Domaine Guy Bocard är ett litet familjeägt vineri i Meursault som drivs av Guy själv. Alla vingårdar är ekologiskt odlade. Läs mer

Domaine Haut Montlong

Bergerac, Frankrike

Det lilla familjeägda vineriet i Bergerac har en lång tradition av att producera söta viner från Monbazillac. Läs mer

Domaine René Cacheux

Bourgogne, Frankrike

Domaine René Cacheux drivs idag av Gérald Cacheux som är fjärde generationen vinmakare i familjen. Läs mer

Domaine Saint-Etienne

Rhône, Frankrike

Domaine Saint-Etienne ägs av Michel Chapoutier, men drivs som ett separat företag. Vineriet är helt biodynamiskt certifierat. Läs mer

Frerejean Frères

Champagne, Frankrike

Frerejean Frères drivs av tre bröder i familjen Frerejean-Taittinger, med anor från Napoleons tid. Innan de startade sitt eget champagnehus ägde de del av Taittinger. Läs mer

Maison Mirabeau

Provence, Frankrike

Mirabeau grundades av familjen Cronk som 2009 sålde allt de ägde och flyttade från London till Provence för att uppfylla sin dröm att producera sitt eget rosévin. Läs mer

Régis & Sylvain

Bourgogne/Loire, Frankrike

Régis & Sylvain är grundat av två kusiner från Marseille som gör moderna kvalitetsviner på druvor de köper främst från Bourgogne och Loire. Läs mer

Italien

Burzi

Piemonte, Italien

När syskonen Caterina och Alberto Burzi som väldigt unga fick ärva mark av sina morföräldrar beslöt de att tillsammans börja producera sitt eget vin. Läs mer

Cerbaiona

Toscana, Italien

Cerbaiona grundades av den pensionerade flygkaptenen Diego Molinari 1977 och blev snabbt en av kultproducenterna i Montalcino pga den unika jordmånen. Läs mer

Tenuta Sette Cieli

Toscana, Italien

Tenuta Sette Cieli har producerat rena, strama och traditionella Bolgheriviner sedan 2001 med respekt för växtplatsen och den traditionella vinmakningen. Läs mer

Ugo Lequio

Piemonte, Italien

Ugo Lequio var en av de första som på 1970- och 80-talet började producera kvalitetsviner i Barbaresco och börja bygga upp det rykte regionen har idag. Läs mer

Spanien

Altavins

Katalonien, Spanien

Altavins grundades 2001 av Joan Arrufi Peig med filosofin att producera ärliga viner från Terra Alta med traditionell medelhavsstil tillsammans med moderna inslag. Läs mer

Maset

Katalonien, Spanien

Maset har producerat vin i Katalonien ända sedan 1770-talet. Vingårdarna är helt ekologiskt kultiverade och all cava framställs med stor respekt för traditionen. Läs mer

Tyskland och Österrike

Thörle

Rheinhessen, Tyskland

Thörle härstammar som vinmakare sedan 1600-talet från den lilla byn Saulheim i Rheinhessen och drivs av bröderna Johannes och Christoph Thörle med stor respekt för familjens historia. Läs mer

Veyder-Malberg

Wachau, Österrike

Alla Peter Veyder-Malbergs vingårdar är högt belägna på terrasser med fattig jordmån, vilket gör arbetet väldigt ansträngande, men vilket ger druvorna mer kraft och koncentration. Läs mer

Nordamerika

USA

Brick & Mortar

Kalifornien, USA

Brick & Mortar grundades 2011 och drivs av Matt Iaconis och hans fru Alexis, som båda har lång erfarenhet från vin- och restaurangvärlden med sommelier- och vinmakarutbildningar. Läs mer

Cayuse / Horsepower

Oregon, USA

Christophe Baron, som växte upp på familjens egendom i Champagne, reste efter sin vinmakar-utbildning runt i världen och fastnade snabbt för USA och Oregon. Läs mer

Darioush

Kalifornien, USA

Darioush grundades 1997 av Darioush Khaledi med rötter från Iran. Darioush Khaledi är en mycket stor vinsamlare, som när han hittade det rätta stället i Napa Valley också kunde förverkliga sin dröm att göra eget vin. Läs mer

Diamond Creek

Kalifornien, USA

Den ikoniska producenten Diamond Creek var en av de första som började göra vin uppe i bergen i Napa Valley och som lät växtplatsen ge sin karaktär till vinet mer än vinmakningen. Läs mer

Flying Goat Cellars

Kalifornien, USA

Norman Yost har en lång och gedigen bakgrund som vinmakare – över 40 år! Efter att ha arbetat som vinmakare åt andra, grundande han år 2000 sitt eget vineri, uppkallat efter sina två getter. Läs mer

Holus Bolus / The Joy Fantastic

Kalifornien, USA

Holus Bolus drivs av vinmakarparet Peter Hunken och Amy Christine, som gör allt arbete själva från vingårdsarbetet till vinmakningen. De skapar viner under flera olika namn, med The Joy Fantastic som sitt premiumvin. Läs mer

Kelley Fox

Oregon, USA

Kelley Fox grundades 2007 av Kelley själv och hennes far, efter att ha arbetat länge med vinmakning på olika vinerier runtom i Oregon. Kelley producerar traditionella viner med en europeisk elegans och struktur. Läs mer

Peirano

Kalifornien, USA

Peirano har en lång historia som startade 1879 när Giacomo Peirano emigrerade från Genoa i Italien till San Francisco. Idag drivs Peirano av Lance Randolphe, som är fjärde generationen. Läs mer

Roam

Kalifornien, USA

Grundaren Mario Sculatti är uppvuxen mitt i Napa Valley och uppfyllde 2012 sin livslånga dröm när han började göra sina egna klassiska kraftfulla, men balanserade, Napa-viner. Läs mer

Rose & Arrow

Oregon, USA

Rose & Arrow är ett exceptionellt projekt med kompetens i världsklass inblandat med målet att göra extremt eleganta, Burgundiska Pinot Noir-viner i Willamette, Oregon. Läs mer

Soil & Soul

Kalifornien, USA

Bakom Soil & Soul står de två svenska goda vännerna, Kalifornien-älskarna och riktigt stora vinlegendarerna Michel Jamais och Kurt-Inge Eklund. Läs mer

Syd- och Mellanamerika

Argentina

Bodega Rolland

Mendoza, Argentina

När Michel Rolland på slutet av 1980-talet reste runt i Argentina föll han för den unika växtplatsen i Mendoza, som påminde om Bordeaux, och köpte en stor vingård vid foten av Anderna. Läs mer

Mexiko

Tequila Clase Azul

Jalisco, Mexiko

Den exklusiva hantverkstequilan Clase Azul produceras av blå agave i Santa María Canchesda i Jalisco, Mexiko, i vackra handgjorda keramik-flaskor. Läs mer