Våra vinmakare
Lär känna alla våra familjeägda vinhantverkare runt om i världen! Gemensamt för dem alla är att de har samma höga kvalitetskrav och passion för vin som vi.
Europa
Frankrike
Benoît Roseau
Rhône, Frankrike
Benoît Roseau är uppväxt i norra Rhônedalen och har arbetat med vinframställning i hela sitt liv. Alla Benoîts vingårdar är biodynamiskt eller ekologiskt odlade. Läs mer
Cassagne et Vitailles
Languedoc-Roussillon, Frankrike
Cassagne et Vitailles är grundat av de två barndomsvännerna Matthieu och Nicolas, som efter en framgångsrik karriär i Asien återvände till Languedoc för att satsa på sin stora dröm om en egen vingård. Läs mer
Château Fontenil
Bordeaux, Frankrike
Château Fontenil är Dany och Michel Rollands egna egendom där de bor och producerar små volymer av sitt eget vin från gamla vingårdar i Fronsac. Läs mer
Comte Henry
Loire, Frankrike
Comte Henry d’Assay är en mycket känd Sauvignon Blanc-vinmakare, som köper druvor från de allra bästa producenterna i Loire för sina mineraldrivna krämiga viner. Läs mer
Domaine Burgaud
Rhône, Frankrike
Efter att ha arbetat sida vid sida med pappa Bernard för nu Pierre Burgaud familjevineriet vidare som tredje generationen vinmakare. Läs mer

Domaine des Chaumes
Bourgogne, Frankrike
Domaine des Chaumes drivs av Céline och Romain Poullet, som är tredje generationen vinmakare på egendomen i Maligny i östra Chablis. Läs mer
Domaine Cheveau
Bourgogne, Frankrike
Det familjeägda vineriet i utkanten av byn Pouilly i hjärtat av appellationen Pouilly-Fuissé drivs av tredje generationen vinmakare. Läs mer
Domaine Fontchêne
Rhône, Frankrike
René Milan är uppvuxen i en vinmakarfamilj i det lilla vinområdet Saint-Rémy-de-Provence. Domaine Fontchêne är hans livsverk, som han driver helt biodynamiskt. Läs mer
Domaine de Givry
Bourgogne, Frankrike
Domaine François de Givry består av en gammal monopolvingård, Les Riames. Endast 2500 flaskor produceras årligen. Läs mer
Domaine Grande Bastide
Provence, Frankrike
Med en ny generation som driver Domaine Grande Bastide och då stora delar av vingårdarna är nyplanterade har hela produktionen fått en ny frisk fläkt. Läs mer
Domaine Guy Bocard
Bourgogne, Frankrike
Domaine Guy Bocard är en vinmakare med anrika vingårdar i Mersault vars nya ägare vill höja nivån men samtidigt bevara vinernas klassiska stil. Läs mer
Domaine de Ménard
Gascogne, Frankrike
Det familjeägda vineriet i Côtes de Gascogne grundades 1920 och drivs idag av tredje generationen vinmakare i familjerna Prataviera och Jegerlehner. Läs mer
Domaine de Pallus
Loire, Frankrike
Det familjeägda vineriet i byn Cravant les Coteaus i Chinon drivs av Bertrand Sourdais, som är femte generationen vinmakare i familjen. Läs mer
HATT et SÖNER
Champagne, Frankrike
HATT et SÖNER är grundat av den franska vinodlarfamiljen Vallois, som planterade sin första vinranka i Champagne 1865, och den svenska vinhandlarfamiljen Ruscon. Läs mer
Domaine Haut Montlong
Bergerac, Frankrike
Det lilla familjeägda vineriet i Bergerac har en lång tradition av att producera söta viner från Monbazillac. Läs mer
Domaine René Cacheux
Bourgogne, Frankrike
Domaine René Cacheux drivs idag av Gérald Cacheux som är fjärde generationen vinmakare i familjen. Läs mer
Domaine Saint-Etienne
Rhône, Frankrike
Domaine Saint-Etienne ägs av Michel Chapoutier, men drivs som ett separat företag. Vineriet är helt biodynamiskt certifierat. Läs mer
Frerejean Frères
Champagne, Frankrike
Frerejean Frères drivs av tre bröder i familjen Frerejean-Taittinger, med anor från Napoleons tid. Innan de startade sitt egna champagnehus ägde de del av Taittinger. Läs mer
Régis & Sylvain
Bourgogne/Loire, Frankrike
Régis & Sylvain är grundat av två kusiner från Marseille som gör moderna kvalitetsviner på druvor de köper främst från Bourgogne och Loire. Läs mer
Italien
Burzi
Piemonte, Italien
När syskonen Caterina och Alberto Burzi som väldigt unga fick ärva mark av sina morföräldrar beslöt de att tillsammans börja producera sitt eget vin. Läs mer
Cascina del Rosone
Piemonte, Italien
Den norskägda vingården i hjärtat av Piemonte gör Barbera-viner av högsta kvalitet på vinstockar som är över 90 år gamla. Läs mer
Cerbaiona
Toscana, Italien
Cerbaiona grundades av den pensionerade flygkaptenen Diego Molinari 1977 och blev snabbt en av kultproducenterna i Montalcino pga den unika jordmånen. Läs mer
Tenuta Sette Cieli
Toscana, Italien
Tenuta Sette Cieli har producerat rena, strama och traditionella Bolgheriviner sedan 2001 med respekt för växtplatsen och den traditionella vinmakningen. Läs mer
Ugo Lequio
Piemonte, Italien
Ugo Lequio var en av de första som på 1970- och 80-talet började producera kvalitetsviner i Barbaresco och börja bygga upp det rykte regionen har idag. Läs mer
Spanien
Altavins
Katalonien, Spanien
Altavins grundades 2001 av Joan Arrufi Peig med filosofin att producera ärliga viner från Terra Alta med traditionell medelhavsstil tillsammans med moderna inslag. Läs mer
Bodega Pazos del Rey
Galicien, Spanien
Vineriet grundades 1965 och ingick då i det lokala kooperativet. När nuvarande ägaren tog över 2007 inleddes ett omfattande arbete för att höja kvaliteten. Läs mer
Clos Salanca
Katalonien, Spanien
Clos Salanca är ett ambitiöst vinprojekt grundat av Franck Massard och David Forer som producerar eleganta viner på gamla vingårdar på karga vinmarker i Priorat. Läs mer
Dominio de Atauta
Castilla y Leon, Spanien
Dominio de Atauta ligger i ett av de få områden som inte drabbats av vinlusen. Vingårdar är därför o-ympade med de 160 år gamla vinrankorna intakta. Läs mer
Franck Massard
Katalonien, Spanien
Sommelieren Franck Massards eleganta viner från Priorat, Montsant och Terra Alta i Spanien, som produceras med stor respekt för växtplatsen. Läs mer
La Celestina
Castilla y Leon, Spanien
La Celestina är ett separat vinmärke från vinmakaren Dominio de Atauta, då man ville göra ett vin i mer klassisk Ribera del Duero-stil. Läs mer
Maset
Katalonien, Spanien
Maset har producerat vin i Katalonien ända sedan 1770-talet. Vingårdarna är helt ekologiskt kultiverade och all cava framställs med stor respekt för traditionen. Läs mer
Viña Nora
Galicien, Spanien
Bodega Noras vinmakare Alexia Luca de Tena fokuserar på att göra rena eleganta viner där druvans växtplats får visa sin tydliga karaktär. Läs mer
Tyskland och Österrike
Thörle
Rheinhessen, Tyskland
Thörle härstammar som vinmakare sedan 1600-talet från den lilla byn Saulheim i Rheinhessen och drivs av bröderna Johannes och Christoph Thörle med stor respekt för familjens historia. Läs mer
Veyder-Malberg
Wachau, Österrike
Alla Peter Veyder-Malbergs vingårdar är högt belägna på terrasser med fattig jordmån, vilket gör arbetet väldigt ansträngande, men vilket ger druvorna mer kraft och koncentration. Läs mer
Nordamerika
USA
Brick & Mortar
Kalifornien, USA
Brick & Mortar grundades 2011 och drivs av Matt Iaconis och hans fru Alexis, som båda har lång erfarenhet från vin- och restaurangvärlden med sommelier- och vinmakarutbildningar. Läs mer
Cayuse / Horsepower
Oregon, USA
Christophe Baron, som växte upp på familjens egendom i Champagne, reste efter sin vinmakar-utbildning runt i världen och fastnade snabbt för USA och Oregon. Läs mer
Darioush
Kalifornien, USA
Darioush grundades 1997 av Darioush Khaledi med rötter från Iran. Darioush Khaledi är en mycket stor vinsamlare, som när han hittade det rätta stället i Napa Valley också kunde förverkliga sin dröm att göra eget vin. Läs mer
Diamond Creek
Kalifornien, USA
Den ikoniska producenten Diamond Creek var en av de första som började göra vin uppe i bergen i Napa Valley och som lät växtplatsen ge sin karaktär till vinet mer än vinmakningen. Läs mer
Flying Goat Cellars
Kalifornien, USA
Norman Yost har en lång och gedigen bakgrund som vinmakare – över 40 år! Efter att ha arbetat som vinmakare åt andra, grundade han år 2000 sitt eget vineri, uppkallat efter sina två getter. Läs mer
Holus Bolus / The Joy Fantastic
Kalifornien, USA
Holus Bolus drivs av vinmakarparet Peter Hunken och Amy Christine, som gör allt arbete själva från vingårdsarbetet till vinmakningen. De skapar viner under flera olika namn, med The Joy Fantastic som sitt premiumvin. Läs mer
Kelley Fox
Oregon, USA
Kelley Fox grundades 2007 av Kelley själv och hennes far, efter att ha arbetat länge med vinmakning på olika vinerier runtom i Oregon. Kelley producerar traditionella viner med en europeisk elegans och struktur. Läs mer
Niew Vineyards
Oregon, USA
Vingården Niew startades 2015 av den framgångsrike finansmannen Tai-Ran Niew. Vingården följer den strikta odlingsmetoden Fukuoka, som bara tillåter luft, regn och sol för att odla druvorna. Läs mer
Peirano
Kalifornien, USA
Peirano har en lång historia som startade 1879 när Giacomo Peirano emigrerade från Genoa i Italien till San Francisco. Idag drivs Peirano av Lance Randolphe, som är fjärde generationen. Läs mer
Roam
Kalifornien, USA
Grundaren Mario Sculatti är uppvuxen mitt i Napa Valley och uppfyllde 2012 sin livslånga dröm när han började göra sina egna klassiska kraftfulla, men balanserade, Napa-viner. Läs mer
Rose & Arrow
Oregon, USA
Rose & Arrow är ett exceptionellt projekt med kompetens i världsklass inblandat med målet att göra extremt eleganta, Burgundiska Pinot Noir-viner i Willamette, Oregon. Läs mer
Soil & Soul
Kalifornien, USA
Bakom Soil & Soul står de två svenska goda vännerna, Kalifornien-älskarna och riktigt stora vinlegendarerna Michel Jamais och Kurt-Inge Eklund. Läs mer
Syd- och Mellanamerika
Argentina
Bodega Rolland
Mendoza, Argentina
När Michel Rolland på slutet av 1980-talet reste runt i Argentina föll han för den unika växtplatsen i Mendoza, som påminde om Bordeaux, och köpte en stor vingård vid foten av Anderna. Läs mer
Mexiko
Tequila Clase Azul
Jalisco, Mexiko
Den exklusiva hantverkstequilan Clase Azul produceras av blå agave i Santa María Canchesda i Jalisco, Mexiko, i vackra handgjorda keramik-flaskor. Läs mer