Kelley Fox
Oregon, USA
Kelley Fox har en lång bakgrund som vinmakare på framstående vinerier runt om i Oregon. Hon har bl.a. arbetat för Torii Mor, Hamacher Wines och The Eyrie Vineyard. År 2005 blev hon vinmakare för Scott Paul Wines i Carlton, en roll hon innehade ända till 2015, samtidigt som hon år 2007 grundade sitt vineri 2007 tillsammans med sin far Gerson ”Gus” Stearns.
Kelley Fox började med att köpa in druvor från Maresh Vineyard och Momtazi Vineyard och gjorde vinerna hos Scott Paul. Sedan 2018 gör hon vinerna på vineriet hos ADEA Wine Company. Hon har också utökat vingårdarna hon köper in druvor från och köper nu även från Weber Vineyard, Hyland Vineyard, Freedom Hill och Durant Vineyard.
Samtliga vingårdar ligger i Oregon och det är viktigt för Kelley Fox att särarten från Oregon reflekteras i vinerna. Hon arbetar enbart med den naturliga jästen och med ett biodynamiskt arbetssätt där hon gör nästan allt arbete själv för hand.
Kelley Fox producerar traditionella viner med en europeisk elegans och struktur. Under 2007-2009 använde hon mindre än 30% nya ekfat, men från 2010 ännu mindre och från 2012 har hon tagit beslutet att inte använda ny ek alls.