Köpvillkor

Beställ ur vårt sortiment av personligen utvalda kvalitetsviner med snabb och säker hemleverans. Alltid fri frakt på beställningar över 2000 kronor! Läs mer om hur det går till i detalj här.

Utvalda kvalitetsviner

Fine Wine Service ApS är ett företag med helhetslösning för den vinintresserade som söker kvalitetsviner till rätt pris och som önskar en snabb, högklassig, pålitlig och personlig service. Vi samarbetar med importörer, vinhandlare och familjeägda producenter från hela världen som alla har långvarig respekt och passion för att producera drycker av absolut högsta kvalitet. Vi vill alltid kunna spåra vinet till dess källa för att erbjuda den bästa produkten på marknaden.

Välj bland vårt stora urval av exklusiva viner från små producenter som sommelier Johan Lagergren personligen har valt ut.

Beställning genomförs på webbplatsen eller för särskilda önskemål via email till info@finewineservice.se.

Betalning

Betalning görs i samband med beställning på webbplatsen med betal- eller kreditkort eller genom faktura till Fine Wine Service ApS konto i Danmark. Vid fakturering skickas vinet först efter det att fakturans betalning har registrerats. Vi tillämpar 10 dagars betalningstid. Efter det bryts ordern och vinet går tillbaka för försäljning på vår webbsida om inget annat särskilt har överenskommits.

Vi reserverar oss för eventuella slutförsäljningar av produkter och för det fall beställda och betalade produkter är slutsålda kommer vi att meddela dig och så snart som möjligt återbetala kostnaden för dessa till dig.

Distansförsäljning enligt alla regler

Vi är baserade i Danmark och har dansk import- och exportlicens samt godkänt skattelager. Det betyder att vi via distansförsäljning kan sälja vin inom Europa helt lagligt till dig som är privatperson. 

Allt vin i vårt sortiment köps in av Fine Wine Service ApS och lagerhålls i Danmark. När du gör en beställning packas din order separat och levereras därefter från Danmark direkt hem till din dörr.

Vi betalar alkoholskatt och moms i det land vinet säljs till. Samtliga priser som anges i vårt sortiment inkluderar därför alkoholskatt och moms.

Leverans

Enkel och bekväm leverans ända fram till din dörr. Alltid fri frakt på beställningar över 2000 kronor! Oavsett var i Sverige du bor.

Fine Wine Service ApS importerar drycker att sälja och lagerhåller dessa i Danmark tills dess att leverans sker. Vi skickar beställda produkter när vi mottagit full betalning för dessa. Inom Stor-Stockholm genomför vi själva leveransen direkt hem till dig, till den adress du har angivit vid beställningen. I övriga Sverige erbjuder vi leverans tillsammans med våra samarbetspartners som levererar till önskad adress. Leveranser görs endast mot godkänd legitimering.

För order understigande 2000 kronor utgår en leveranskostnad om 250 kronor.

Leverans sker normalt veckan efter det att beställningen är betald. Vi erbjuder även express-leverans som vi skräddarsyr efter dina önskemål.

För det fall leveransen misslyckas, och detta inte beror på oss eller vår samarbetspartner, kommer vi eller vår samarbetspartner att kontakta dig för överenskommelse om ny tid för leverans mot ersättning för de extra kostnader som uppstår i samband med ytterligare leveransförsök.

Övriga villkor

Vi vänder oss enbart till dig som är privatperson och slutkonsument. För att bli kund hos oss och lägga in en beställning av produkter måste du vara tjugo (20) år eller äldre vid köptillfället. Kundens ålder kontrolleras genom uppvisande av giltig legitimation i samband med att du tar emot den levererade produkten. Skulle någon annan ta emot leveransen måste både din och mottagarens legitimation visas samt båda vara över 20 år.

För det fall en kund inte kan styrka sin ålder vid leverans, kommer produkten inte att lämnas ut och kunden får själv stå för eventuella extra kostnader i samband med ytterligare leveransförsök eller återköp av produkten.

Om produkter skulle skadas under transporten ska det anmälas omgående via email till info@finewineservice.se. Efter mottagen reklamation kommer vi kostnadsfritt ombesörja en ny leverans av felfria produkter, alternativt återbetala kostnaden för produkterna till dig med avdrag för eventuella leveranskostnader. Om leverans sker via någon av våra samarbetspartners och fraktskadan är synlig på det yttre emballaget ber vi dig att du uppmärksammar transportören på detta redan vid mottagandet av produkten. Vi ansvarar endast för direkta skador upp till ett belopp som motsvarar priset för beställda produkter och under förutsättning att skadan uppkom senast i samband med mottagande av dessa. För att reklamation mot vinproducenten ska kunna hanteras korrekt ber vi dig att du sparar emballaget och adressetiketten som kom med den levererade produkten.

Du som kund har fjorton (14) dagars ångerrätt vid köp av produkter från webbplatsen, räknat från den dag du fick produkten levererad till dig. Vid nyttjande av ångerrätten ska du snarast meddela oss via email till info@finewineservice.se och följa våra instruktioner för retur, bland annat avseende hur produkten ska förpackas. Du som kund står för returfrakten. Återbetalning av priset för produkten, med avdrag för fraktkostnaden, sker när vi har mottagit produkten.

Vi hanterar personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy.