Om oss

Fine Wine Service är ett företag med helhetslösning för den vinintresserade som söker kvalitetsviner till rätt pris och som önskar en snabb, högklassig och personlig service.

Personligen utvalt av Johan Lagergren

Fine Wine Service är grundat av Johan Lagergren som är en av Sveriges främsta sommelierer, med en lång och gedigen erfarenhet från sommelieryrket från många av Stockholms absolut bästa restauranger såsom Fredsgatan 12, Teatergrillen, Grand Hôtel och Restaurang Bardot. Bland Johans meriter finns även en svensk sommeliermästartitel genom hans vinst i Sommelier-SM som den yngste någonsin 2007.

Efter många år som personlig vinköpare åt flera av landets vinälskare såg han ett behov i Sverige av en helhetslösning för fine wine, med allting från inköp, försäljning, concierge-tjänster och andra skräddarsydda lösningar för kunder med samma passion för kvalitetsviner som han själv och grundade därför Fine Wine Service.

I Fine Wine Services sortiment hittar du kvalitetsviner som Johan Lagergren personligen har valt ut för att de är fantastiska viner till rätt pris och produceras av vinmakare som har samma höga kvalitetskrav och passion för vin som vi.

Tack vare Johans gedigna erfarenhet från sommelieryrket från några av Sveriges absolut bästa restauranger har han byggt upp ett omfattande nätverk av importörer och vinhandlare från hela världen som gör att vi kan erbjuda den bästa produkten på marknaden.

Johan är alltid på jakt efter nya viner att erbjuda sina kunder och gör många resor till världens vinproducenter och vinregioner för att personligen hitta nya pärlor som uppfyller hans högt ställda krav på kvalitet till rätt pris.

Distansförsäljning från Danmark

Bolaget är baserat i Danmark och har dansk import- och exportlicens. Det betyder att vi via distansförsäljning kan sälja vin inom Europa helt lagligt. Vi betalar alkoholskatt och moms i Sverige. Läs mer om hur det går till här.

Fine Wine Service växer

Under våren 2021 anslöt även Mattias Björk och Ann Björk till Fine Wine Service som investerare och aktiva delägare.

De har lång erfarenhet av att utveckla och driva bolag från bland annat Stenbecksfären och industrigruppen Volati respektive som legaltech-pionjär bakom tjänsten VQ Legal.

I april 2022 växte vingruppen ytterligare, då systerbolaget Soutirage rekryterat branschprofilen Mikael Karis till sin restaurangförsäljning.

Mikael Karis har en gedigen bakgrund som ansvarig för Fine Wines på Vin & Sprit, grundare av importföretaget Tryffelsvinet, produktchef hos Philipson och Söderberg, sommelier på Berns, Sturehof, PA&Co m.fl. samt tio år på Prinsen. Han har även representerat Sverige i Sommelier-VM i Tokyo 1995, varit finalist i ”Sommelier EM” Trophé Ruinart samt innehar en medalj från franska staten för sina kunskaper inom vin och gastronomi.