Champagne, Frankrike

Frerejean Frères

Frerejean Frères drivs av de tre bröderna Guillaume, Richard och Rodolphe Frerejean-Taittingers, som tidigare var en av de fem familjer som ägde Taittinger.

Under 2005 valde majoriteten av familjerna att sälja Taittinger till hotellkedjan Starwoods, och familjen Frerejean-Taittinger valde att skapa sitt egna champagnehus. Samma år köpte de upp en mindre odlare i Avize för att skapa Frerejean Frères.

Familjen Frerejean var tidigt en av Frankrikes främsta kanonbyggare och en av de utvalda leverantörerna till Napoleon, och många av vinerna produceras än idag i Napoleons anda. Av den anledningen återfinns kanonerna i familjens emblem, och namnen på utvalda viner har kopplingar till Napoleon med familjens godkännande.

Deras vingårdar ligger i Cramant, Avize, Le Mesnil, Oger och Grauves alla i Côte de Blanc. Med gamla vingårdar i Côte de Blanc och lång lagring på jästfällningen som filosofi släpptes deras första vin 2012. Den långa tiden på jästfällningen i kombination med låg dosage resulterar i en rik champagne med fokus på gastronomi.

Se vårt sortiment av champagner från Frerejean Frères här.