Frerejean Frères

Champagne, Frankrike

Frerejean Frères drivs av de tre bröderna Guillaume, Richard och Rodolphe i familjen Frerejean-Taittinger, som tidigare var en av de fem familjer som ägde det anrika champagehuset Taittinger.

Under 2005 valde majoriteten av familjerna att sälja Taittinger till hotellkedjan Starwoods, och familjen Frerejean-Taittinger bestämde sig för att skapa sitt egna champagnehus istället. Samma år började de köpa upp mindre odlare i Avize i Côte des Blancs för att grunda Frerejean Frères.

De har därefter köpt upp fler gamla Grand Cru- och Premier Cru-vingårdar i Côte des Blancs och äger numera vingårdar förutom i Avize även i Cramant, Le Mesnil, Oger och Grauves. År 2012 släpptes deras första vin.

Deras filosofi är att låta vinet lagras länge på jästfällningen för att i kombination med låg dosage göra eleganta champagner med fokus på gastronomi.

Familjen Frerejean var tidigt en av Frankrikes främsta kanon-byggare och en av de utvalda leverantörerna till Napoleon, och många av vinerna produceras än idag i Napoleons anda. Av den anledningen återfinns kanonerna i familjens emblem, och namnen på utvalda viner har kopplingar till Napoleon med familjens godkännande.

Viner från Frerejean Frères