Clos Salanca

Katalonien, Spanien

Clos Salanca är ett separat vinmärke grundat av vinmakaren Franck Massard tillsammans med kompanjonen David Forer. Franck Massard har en gedigen historia som sommelier från de bästa restaurangerna i världen, och även en sommeliermästar-titel i England, men valde för 20 år sedan att börja producera sitt eget vin från vingårdar i Priorat, Monsant och Terra Alta i Spanien.

Under namnet Clos Salanca gör Franck och David viner på druvorna Grenache Blanc, Grenache och Carignan, från väldigt gamla vingårdar på karga vinmarker i Priorat. Det är ett väldigt ambitiöst vinprojekt, där de producerar eleganta viner med fin struktur och stor respekt för växtplatsen. Vinerna produceras enligt den gamla filosofin från munkarna i området.

Allt arbete på vingårdarna sker för hand och man använder sig bland annat av en uråldrig metod från Amazonas där biokol tillförs till kompost för att ge en bördigare jord, samt att de har en egen bi-odling.

Totalt görs det 3 000 flaskor fördelat på de tre vinerna.

Viner från Clos Salanca / Franck Massard