Bodega Rolland

Mendoza, Argentina

När Michel Rolland på slutet av 1980-talet reste runt i Argentina för att upptäcka ett för honom helt nytt vinland, föll han för den unika växtplatsen i Mendoza. Han såg många likheter med Bordeaux, tillsammans med ett rikt klimat och vingårdar på mycket hög höjd.

Intresset för att göra vin i landet växte än mer när han hittade en 800 hektar stor clos ”inhängnad vingård” på 1100 meter över havet precis vid foten av bergskedjan Anderna. För att kunna ha råd med den stora vingården gick han samman med tre vänner och vinmakare i Bordeaux för att tillsammans köpa vingården och med separata vinerier producera vin från Argentina.

Dany och Michel Rolland är sedan decennier världens mest ansedda och kända oenologer och vinkonsulter, s k ”Flying Winemakers”. De bistår med sin expertis till vinmakare runt om i hela världen för att tillsammans med dem skapa viner av absolut högsta kvalitet.

På Bodega Rolland producerar de Bordeaux-lika viner med stor respekt för den argentinska traditionen och därmed ett stort fokus på druvan Malbec, samt de övriga klassiska Bordeaux druvorna. Filosofin är att producera argentinska viner i absolut högsta kvalitet med influenser från vinmakningen i Bordeaux.

Förutom Bodega Rolland, står Dany och Michel Rolland även bakom Château Fontenil i Fronsac i Bordeaux.

Viner från Bodega Rolland