Clase Azul

Jalisco, Mexiko

Clase Azul är en familjeägd tequila-producent som har sin produktion av premiumtequila i den lilla byn Santa Maria Canchesda i Los Altos, på höglandet i Jalisco i Mexiko.

Samarbetet med och respekten för den infödda befolkningen Mazahuas, och deras uråldriga tradition med keramik och målningsteknik, har gett Clase Azul dess säregna flaskor. Flaskorna är gjutna och drejade i keramik och sedan målade för hand i flera omgångar på traditionellt vis. Varje flaska tar 11 dagar att tillverka och eftersom alla flaskor är gjorda för hand är ingen flaska den andra lik.

Clase Azuls exklusiva hantverkstequila görs på blå agave som växer på höglandet under nio till tolv år innan den skördas för hand. Därefter bakas agaven hel i gamla tegelugnar under 72-80 timmar. Den bakade agaven krossas sedan och får jäsa med naturlig jäst. Efter jäsningen sker dubbel destillering i kopparpanna.

Lagring sker sedan på olika sätt för de olika tequilasorterna. Clase Azul Reposado lagras på Bourbon-fat i 8 månader. Clase Azul Añejo använder sedan i sin tur dessa fat för att lagras 25 månader i de använda Reposado-faten. Clase Azul Ultra lagras i hela fem år i sherryfat för att få sin djupt rödbruna färg och silkeslena karaktär.

Sortiment från Clase Azul