Piemonte, Italien

Burzi

Burzi drivs av syskonen Caterina och Alberto. När de som väldigt unga fick ärva 7,5 hektar i La Morra i Piemonte av sina morföräldrar beslöt de att tillsammans börja producera sitt eget vin istället för att sälja druvorna från vingårdarna till andra producenter som familjen tidigare gjort.

År 2012 släpptes deras första årgång av 2 500 flaskor vin. Idag producerar syskonen runt 20 000 flaskor vin årligen, uteslutande från sina egna vingårdar i La Morra. Deras filosofi är att producera traditionella viner från trakten med moderna inslag. De vill att druvorna ska tala, och inte fatlagringen. Därför låter de druvorna macerera långsamt och lagrar dem sedan i neutrala fat om 30 000 liter för att ge så lite ekkaraktär som möjligt.

Deras passion för vin och viljan att förvalta morföräldrars arv genomsyrar allt de gör. Burzi har inga anställda utan Caterina och Alberto sköter allt arbete själva, från vingården till det färdiga vinet.

Så vid skördetid rings släktingar och vänner in för att hjälpa till att plocka druvorna. Av dessa druvor som handplockas med kärlek görs sedan rena och eleganta viner i traditionell stil med stor respekt för regionens historia.

Se hela vårt sortiment av Burzis fantastiska viner här.