Niew Vineyards

Oregon, USA

Vingården Niew är grundad av Tai-Ran Niew, som lämnade en lång karriär inom finansbranschen i Asien för att istället bli vinmakare. Tai-Ran Niew började plantera Chardonnay-druvor i den norra änden av Willamette Valley år 2015. Jorden på vingården består av en järnrik vulkanisk Jory-jord.

Vingården följer den strikta odlingsmetoden Fukuoka, som föreskriver att inget annat är luft, regn och sol får används för att odla druvorna. Det är alltså inte tillåtet med plöjning, gödsling eller ytterligare bevattning. Det är ett extremt minimalistiskt tillvägagångssätt, även jämfört med organisk och biodynamisk vinodling. All arbete på vingården, inklusive plockning av druvor, sker för hand. Marken omkring vinrankorna är relativt vild och en naturlig biologisk mångfald uppmuntras.

Eftersom den använda odlingsmetoden medför att vingården kommer att mogna långsamt samarbetar Tai-Ran Niew med närliggande Franca Estates LS Vineyard och använder deras ekologiskt odlade druvor tills gårdens egna druvor är redo för vinmakning.

På vinetiketterna används tryck från två traditionella kinesiska sigill. Det första 饶 är efternamnet Niew. Det andra 静 betyder ”tyst, lugn, stilla” och vikten av att vara medveten.

Viner från Niew Vineyards