Veyder-Malberg

Wachau, Österrike

Peter Veyder-Malberg reste tidigt ut i världen för att uppleva olika former av vinifikation. Han fastnade länge i Kalifornien och efter det var det Toscana, Tyskland, Schweiz och Nya Zeeland innan han 2008 var tillbaka i Österrike för att starta sitt eget vineri.

Alla Peter Veyder-Malberg vingårdar är högt belägna på terrasser med fattig jordmån, vilket å ena sidan gör arbetet väldigt ansträngande, men å andra sidan ger druvorna mer kraft och koncentration. Eftersom vingårdarna är så svårtillgängliga använder Peter Veyder-Malberg ofta hästar i sitt arbete.

Peters filosofi är att låta den fysiologiska mognaden tillsammans med PH-värdet styra skördedatumet för att få så strama och eleganta viner som möjligt. Peter skördar gärna tidigare än senare på säsongen. Efter den manuella skörden får vinet jäsa och lagras på ståltankar för att bära fram den friska syran och fruktigheten. druvorna mer kraft och koncentration.