Comeback av Guy Bocard

Efterlängtad comeback av viner från Domaine Guy Bocard!

Vi vet att många, precis som vi, längtat efter de fantastiska Bourgogne-vinerna från Domaine Guy Bocard efter uppehållet i samband med att egendomen överläts 2018, och nu har de kommit som en tidig julklapp!

Domaine Guy Bocard är en vinmakare med gamla anor i byn Meursault i Bourgougne. När Guy Bocard tog över de 5,8 hektar stora vingårdarna mitt i Mersault efter sin far och farfar i slutet av 1970-talet utvecklade han domänen genom att sköta allt arbete själv, från odlingen till tillverkningen av vinerna. Egendomen såldes till en vinfamilj från Bordeaux år 2018 och de nya ägarna har investerat stort i vineriet och moderniserat hela produktionen. Bland annat stoppades all vintillverkning under tre år (2018-2021) för att koncentrera sig på vingårdarna och få så bra kvalitet på druvorna som möjligt. Även vineriet i sig har renoverats och moderniserats med nya ståltankar och ekfat.

Som vinmakare har man anlitat René Mora, som tidigare arbetat som lärling hos Guy Bocard mellan 1999 och 2010 och därefter hos Domaine Michelot i Meursault och Domaine Hubert Lamy i Saint-Aubin.

I vårt sortiment har vi nu fått in vinerna 2021 Meursault Vieilles Vignes, 2020 Meursault Vieilles Vignes Magnum, 2021 Bourgogne Côte D´Or, 2021 Meursault Narvaux och 2021 Meursault Premier Cru Genevrieres.

 

Beställ vinerna här: Viner från Domaine Guy Bocard