Dryckestips inför Alla hjärtans dag

Dryckestips till kärlekens dag

Alla hjärtans dag är mindre än en månad bort, så det är hög tid att börja planera inköp av dryck för kvällen! Och vad passar väl bättre att dricka på kärlekens dag än roséchampagne?!

M.V. Frerejean Frères Rosé Premier Cru görs på 60% Chardonnay och 40% Pinot Noir (varav 15% är rött vin). Vinet har en lätt rödrosa färg och små, fina bubblor. Doften är välbalanserad med en härlig bärighet av röda bär som hallon och smultron. Tack vare den stora andelen Chardonnay har vinet hög syra och en avrundad bärighet med friskt avslut. Roséchampagner kan lätt få för mycket bärighet, men här bärs den upp av en frisk syrlighet och struktur från Chardonnay-druvorna.

Vinet passar till alla former av skaldjur och kanske särskilt bra till gratinerade havskräftor, gärna med smak av persilja och citron. Det passar också väldigt bra till efterrätter med lite syrlighet, såsom t.ex. en citron- och hallontartlette. Det går alltså utmärkt att komponera en hel måltid till Alla hjärtans dag med denna champagne som dryck under hela kvällen!

Beställ roséchampagnen här: M.V. Frerejean Frères Rosé Premier Cru