Ett av världens bästa viner i sortimentet

Ett av världens bästa viner nu i sortimentet!

‼️ UPDATE ‼️

Wow, vilket intresse! Tyvärr måste vi meddela att de 70 flaskorna Hölle såldes slut på bara några timmar. Det finns just nu dock ett fåtal flaskor kvar av Probstey.

***

Vi är otroligt stolta och glada att kunna erbjuda det topprankade vinet 2019 Thörle Spätburgunder Hölle till den svenska marknaden!

Detta vin görs på Spätburgunder “Pinot Noir” från Thörles fantastiska vingård Hölle. Det produceras bara i en mycket liten upplaga och är ett magiskt vin som är välbalanserat med fin struktur och balans.

Vinjournalisten James Suckling gav vinet 99 poäng och utsåg det till det fjärde bästa vinet från Tyskland 2021, vilket är den hösta placeringen av ett rött vin någonsin i Tyskland. Han utsåg även vinet till det 16:e bästa vinet i världen av alla de 25000 viner som han testat under 2021.

 

Vi har även fått in 36 flaskor av 2019 Thörle Spätburgunder Probstey i sortimentet. Precis som Hölle är detta ett vin som görs på 100% Spätburgunder “Pinot Noir” i en mycket liten upplaga, men på druvor från Thörles fantastiska vingård Probstey.

Se hela vårt sortiment från Thörle, där vi även fler något enklare varianter av Spätburgunder samt flera av deras magiska Rieslings, här: Thörle

Thörle härstammar som vinmakare sedan 1600-talet från den lilla byn Saulheim i Rheinhessen. Idag är det bröderna Johannes och Christoph Thörle som driver verksamheten med stor respekt för den långa tradition och historia som familjen har.

Brödernas filosofi är att producera rena viner där växtplatsen får ge sin karaktär till vinet genom traditionell vinmakning med kort maceration och jäsning på ståltank. Lagring sker på ståltank samt gamla ekfat för att inte påverka vinets karaktär.

Vi hoppas kunna få till en vinmakarmiddag med Christoph Thörle senare under våren, mer information kommer så fort vi har ett datum spikat.