Fint beröm från James Suckling för Altavins

Altavins viner får höga poäng av James Suckling

En av världens mest inflytelserika vinkritiker, James Suckling, har provat Altavins viner och gett dem mycket fina omdömen. Altavins Domus Pensi Reserva fick hela 91 av 100 poäng och Almodí Petit samt Ilercavònia fick vardera 90 poäng.

Stort grattis säger vi till Altavins och känner oss glada och stolta att få vara importör av dessa fantastiska viner för den svenska marknaden!

Altavins grundades 2001 av Joan Arrufi Peig med filosofin att låta jordmånen tala genom de gamla vinstockarna och i vineriet bara låta påverka vinet med gamla ekfat. Den mineralrika jordmånen med kalkhaltiga stenart ger vinerna en naturlig friskhet och mineralitet. Se hela vårt sortiment här: Altavins

James Suckling är en amerikansk vinkritiker, som tidigare var Senior Editor och European Bureau Chief of Wine Spectator, och som nu är VD och redaktör för vinplattformen JamesSuckling.com. Han ses som en av världens mes inflytelserika vinkritiker, vars recensioner läses av vinentusiaster och vinhandlare och vars årliga topp 100-lista följs med stort intresse över hela världen. Det är därför otroligt roligt och stort att få dessa fina omdömen!

Se alla James Sucklings recensioner av Altavins viner här (tyvärr endast tillgängliga i fulltext för medlemmar): Altavins Tasting Notes