Middagsprovning Chateau Fontenil

Utforska vinerna från Château Fontenil under ledning av Andreas Larsson

Château Fontenil som är Dany & Michel Rollands egendom och hem i Fronsac Bordeaux, där sker produktionens av familjens egna viner och där de får utlopp för alla sina tankar och idéer. Michel Rolland för er som inte känner till honom är världens främsta och mest framgångsrika konsulterande vinmakare, och gör de absolut bästa vinerna i värden som Harlan Estate, Dalla Valle, Bryant Estate och de flesta topp vinerna från Bordeaux.

Sedan 1986 har Dany & Michel ägt egendommen och producerar en liten mängd traditionella viner i absolut högsta kvalité. Med Merlot som dominerar vinet och den traditionella vinmakningen ger det ett vin med klassisk Bordeaux stil och fantastisk balans mellan kraft och elegans. Idag produceras tre viner på egendomen, Château Fontenil som är huvud produktionen och innefattar ca 90% Merlot och 10% Cabernet sauvignon, lagras i ca 18 månader på de finaste franska ekfat.  Le Defi de Fontenil som är familjens prestigevin gjort på 100% Merlot och enbart görs de bästa årgångarna, vinet är nerklassat till Vin de France “Lantvin” och får då inte ha någon årgång på etiketten eller ursprung, vinet är tätt koncentrerat med fin balans och kan jämföras med de absolut bästa vinerna i Bordeaux. Från och med i år producerar de även ett vitt vin i mycket liten skala, Le Blanc de Fontenil som är en blandning av de nobla gröna druvorna från Bordeaux, tillsammans med lite Chardonnay.

Andreas Larsson som är Sveriges mest framgångsrika sommelierer och med en rad titlar som svensk, nordisk och europeisk mästare tog han även 2007 hem världsmästartiteln. Från en gedigen restaurangbakgrund som Bar a Vin, Bon Lloc och PM & Vänner jobbar Andreas nu över hela världen och framför allt i Bordeaux, eftersom han är nära vän med familjen Rolland finns det ingen bättre utanför familjen att presentera dessa viner.

Så missa inte detta unika tillfälle att få en djupdykning i vinerna från Château Fontenil av Andreas Larsson. Middagsprovningen håller vi på Hotel At Six i ett separat rum där vi kan följa restriktionerna.

Under kvällen den 23 februari från kl 18.00 provas följande viner:

2019 Le Blanc de Fontenil
2007 Château Fontenil
2010 Château Fontenil
2012 Château Fontenil
2015 Château Fontenil
2005 Le Défi de Fontenil
2009 Le Défi de Fontenil
2010 Le Défi de Fontenil

Till detta serveras en välkomponerad varmrätt.

Pris 1 495 kronor.

Varmt välkomna!
Andreas & Johan