Ny vinmakare från Bordeaux

Chateau Croix de Labrie ny vinmakare

Vi är väldigt glada och stolta att kunna presentera en ny vinmakare från Bordeaux i vårt sortiment, nämligen Chateau Croix de Labrie i Saint Emilion.

Den familjeägda vingården har en historia som sträcker sig tillbaka till 1800-talet. Den mytomspunna egendomen ligger i hjärtat av Saint Emilion i Bordeaux och har en jordmån bestående av kalksten och lera som ger mycket fina förutsättningar för att skapa utsökta Bordeaux-viner på druvsorterna Merlot, Cabernet Franc och Cabernet Sauvignon.

Sedan 2013 drivs vineriet av Axelle och Pierre Courdurié. Axelle är en mycket begåvad vinmakare som producerar viner med sällsynt elegans och finess.

Vingården är bara drygt 5 hektar stor och odlas helt ekologiskt och biodynamiskt utan kemikalier. Mellan vinrankorna odlar man bl.a. havre, korn, bönor och rädisor. Alla druvor skördas för hand i små lådor för att inte bli skadade och man plockar bara de fullt mogna druvorna, vilket resulterar i mycket små skördar.

I vårt sortiment har vi nu fem av Chateau Croix de Labries fantastiska viner, nämligen 2022 Camille de Labrie Chardonnay, 2021 Stella Solare Bordeaux Blanc, 2020 Camille de Labrie Bordeaux Rouge, 2018 Les Hauts de Labrie Saint-Emilion Grand Cru och 2020 Chateau Croix de Labrie Saint-Emilion Grand Cru.

Mer information och beställning här: Viner från Chateau Croix de Labrie