Ny vinmakare från Katalonien

Franck Massard ny vinmakare

Vi är väldigt glada och stolta att kunna presentera en ny vinmakare från Katalonien i vårt sortiment, nämligen den välkända sommeliern Franck Massard som producerar viner under sitt eget namn samt under namnet Clos Salanca.

Franck Massard grundade vineriet med det egna namnet 2004 med intentionen att producera viner som återspeglar vingårdarna och dess växtplatser. Vingårdarna ligger i Katalonien i distrikten Priorat, Montsant och Terra Alta.

Alla vingårdar ligger på hög höjd på skyddade sluttningar, med karg jordmån. Klimatet är torrt och varmt på sommaren, men med bistra vintrar.

Alla vinstockar är sekelgamla och odlingen sker ekologiskt. Stort fokus ligger på den biologiska mångfalden genom att olivträd, mandelträd och fruktträd, örter och blommor som t.ex. lavendel får växa tillsammans med vinrankorna och ger kompletterande aromer till vinerna.

Det finns även egen biodling vid vingårdarna för att hjälpa till med pollineringen.

Allt arbete på vingårdarna sker för hand och man använder sig bland annat av en uråldrig metod från Amazonas där biokol tillförs till kompost för att ge en bördigare jord.

Utöver viner i sitt eget namn producerar Franck Massard även viner under märket Clos Salanca. Detta är ett ambitiöst vinprojekt grundat av Franck Massard tillsammans med kompanjonen David Forer, där de producerar eleganta viner med fin struktur och stor respekt från växtplatsen i Priorat. Vinerna görs på druvorna Grenache Blanc, Grenache och Carignan från väldigt gamla vingårdar på karga vinmarker och produceras enligt den gamla filosofin från munkarna i området.

Se vårt sortiment av viner från Franck Massard här!