Välkomna Ylva och Stephen

Vår vingrupp växer!

Som ni kanske redan har märkt har Fine Wine Service och vårt systerbolag Soutirage vuxit med två nya medarbetare sedan i somras, så vi tyckte det kunde vara på sin plats med en presentation av Ylva Alkman och Stephen Nicoud!

Många av er har redan varit i kontakt med Ylva, som börjat som administrativ chef hos oss och bland annat tar hand om era beställningar och kontakter med vinmakare om leveranserna. Ylva har en gedigen bakgrund som sortiments- och inköpschef inom mode- och heminredningsbranschen från företag som Åhléns, Cervera, Lindex, Indiska och Polarn O. Pyret.

Stephen Nicoud är ny säljare mot restaurangbranschen på Soutirage. Stephen är en erfaren sommelier som bland annat varit sommelier och hovmästare på Restaurang AG, Operakällaren och At Six, samt restaurangchef på Restaurang Florentine. Han är född och uppvuxen i Nice, men flyttade till Sverige 2013 för att studera. Väl här trivdes han så bra att han beslutade sig för att stanna istället för att återvända till Frankrike efter sina studier, vilket vi är väldigt glada för!

Varmt välkomna, Ylva och Stephen!

För er som inte varit med från början, så grundades Fine Wine Service och Soutirage 2018 av Johan Lagergren. Johan är en av Sveriges främsta sommelierer, med en lång och gedigen erfarenhet från många av Stockholms absolut bästa restauranger såsom Fredsgatan 12, Teatergrillen, Grand Hôtel och Restaurang Bardot. Bland Johans meriter finns även en svensk sommeliermästartitel genom hans vinst i Sommelier-SM som den yngste någonsin 2007.

Under 2021 anslöt sedan Ann och Mattias Björk som investerare och aktiva delägare. De har båda lång erfarenhet av att utveckla och driva bolag från bland annat Stenbecksfären och industrigruppen Volati respektive legaltech-bolaget VQ Legal, och fokuserar på frågor rörande affärsutveckling och kommunikation.