Tips inför midsommar

Tips inför midsommar

Nu är det hög tid att lägga in en beställning av viner inför midsommar! Vi vill därför gärna passa på att komma med några bra tips.

Till sältan och sötman i sillinläggningar och fettman i gravlaxen vill vi föreslå ett komplement till det traditionella ölet och snapsen. En Riesling med lite restsötma rundar av både sälta och sötma och tillsammans med den rika frukten framhävs smakerna fint. I vårt sortiment har vi flera härliga Rieslings från Thörle och Veyder-Malberg, som har en frisk syra som gör dem behagliga att dricka i sommarvärmen.

Till kvällens grill skulle vi sedan vilja slå ett slag för ett nytt vin i vår portfölj, 2018 Peirano Old Vine Zinfandel från området Lodi i Kalifornien. Detta vin kommer från vinrankor som är upp till 120 år gamla, vilket ger få men väldigt koncentrerade druvor. Efter att vinet lagrats ca 12 månader på delvis nya franska ekfat fås ett torrt vin med fin rund fruktighet. Ett fantastisk gott vin till grillat kött och den rika fruktigheten passar utmärkt till eventuella marinader!

Kvällen avslutas vanligen med jordgubbstårta, och vad är då bättre än ett elegant sött vin från Bergerac i Bordeaux? Domaine Haut Montlong Monbazillac är lagrat på ståltank för att bibehålla fruktigheten och friskheten som gör att detta söta vin inte känns för koncentrerat tungt. Den fina sötman från jordgubbarna och grädden hittar likheter i friskheten och sötman i vinet.

Passa på att beställa redan idag för att hinna få leverans hem till dörren innan det är dags för att förbereda majstången!