Clase Azul åter i sortimentet

Tequila Clase Azul åter i sortimentet

Vi har nu fått påfyllnad av den mycket efterlängtade hantverkstequilan Clase Azul! Vi har fått in hela 270 flaskor av Clase Azul Reposado samt ett mindre antal flaskor av Clase Azul Añejo och Clase Azul Ultra Añejo.

Clase Azul är en familjeägd Tequila-producent som har sin produktion i den lilla byn Santa Maria Canchesda i Los Altos, som är höglandet i området Jalisco. Befolkningen heter Mazahuas och har en uråldrig tradition med keramik och målningsteknik. Samarbetet med den infödda befolkningen har gett Clase Azul dess säregna flaskor, som är gjutna i keramik och sedan handmålade enligt den gamla traditionen. Varje flaska tar 11 dagar att tillverka och eftersom alla flaskor är gjorda för hand är ingen flaska den andra lik.

Clase Azul Ultra Añejo, som är prestigevarianten i sortimentet, har en flaska som är målad med platina, silver och 24 karats guld.

Alla tre varianterna görs på blå agave som skördas för hand efter 7-12 år, och som sedan bakas hela i gamla tegelugnar under 72-80 timmar. Den bakade agaven krossas därefter och får jäsa med naturlig jäst. Efter jäsningen sker dubbel destillering i kopparpanna.

Clase Azul Reposado lagras därefter på Bourbon-fat i 8 månader. Clase Azul Añejo använder sedan i sin tur dessa fat för att lagras 25 månader i de använda Reposado-faten. Clase Azul Ultra lagras i hela fem år i sherryfat för att få sin djupt rödbruna färg och silkeslena karaktär.

Beställ här: Tequila Clase Azul