Domaine Fontchêne ny producent

Domaine Fontchêne ny vinmakare

Vi är väldigt glada att kunna presentera en ny vinmakare i vårt sortiment – René Milan och hans livsverk Domaine Fontchêne!

René Milan är uppvuxen i en vinmakarfamilj i det lilla vinområdet Saint-Rémy-de-Provence i bergen vid Avignon på gränsen mellan Rhône och Provence. Hans farfar och farbror är båda välkända vinmakare (Domaine Milan grundades 1956 av Robert Milan och drivs sedan 1984 av hans son, Renés farbror, Henri Milan.)

Efter att ha spenderat mycket tid med sin farfar i vingårdarna växte intresset för vinodling och tog till slut över de tidigare planerna på en fotbollskarriär. Det var framför allt den biodynamiska odlingen, som farbror Henri börjat införa på Domaine Milan, som fångade Renés intresse, då han märkte hur de vingårdarna var levande på ett helt annat sätt än övriga vingårdar och fulla av insekter och andra djur.

Idag driver René Domaine Fontchêne, där han inte tillåter några som helst kemiska tillsatser på vingårdarna. Han arbetar istället med naturliga växtmedel såsom åkerfräken, nässlor, kamomill, och citronoljor för att hålla sina vinrankor och druvor friska.

Se vårt sortiment av viner från Domaine Fontchêne här!

Edited with Afterlight